Intervju: Elin Boström

Intervju

Elev

Elin Boström

Program

Estetiska programmet inriktning bild och formgivning.

Elin Boström går estetprogrammet på VRG Sundbyberg för att det är en möjlighet att gå ett högskoleförberedande program samtidigt som man får utveckla sin kreativitet inom bild och form. Det gör utbildningen roligare, menar hon.

Emelie-Wallenman-VRGS-webb 2

Fråga

Varför sökte du till VRG Sundbyberg?

Svar

 Jag sökte till VRG Sundbyberg eftersom jag hört bra saker om skolan från elever som går där och det ligger ganska nära där jag bor.

Fråga

Vad gillar du mest med VRG Sundbyberg?

Svar

Lagom stor skola där det är lätt att få en bra relation med sina lärare. Det är bra stämning på skolan och det är lätt att lära känna nya personer från andra klasser. Särskilt i tvåan och trean då man har vissa kurser gemensamt med andra klasser och årskurser, vilket jag tycker är kul!

Fråga

Varför sökte du till det Estetiska programmet?

Svar

Jag valde det Estetiska programmet Bild och Form då det är högskoleförberedande samtidigt som jag får en rolig utbildning, där jag även får möjlighet till att utveckla min kreativitet.

Fråga

Hur är det att gå just bild och form-inriktningen?

Svar

Det är en kul inriktning då vi arbetar med olika material och får lära oss olika tekniker inom konst.

Fråga

Visste du att estetiska programmet var högskoleförberedande innan du började på skolan?

Svar

Ja, det var en av anledningarna till varför jag sökte till programmet.

Fråga

Berätta om en lärare som du gillar, vad utmärker hen?

Svar

Min mentor Ellenor som jag har haft i Historia 1b och Svenska, är en bra lärare som alltid tar sig tid till att lyssna och det märks att hon bryr sig om oss elever. Jag tycker även om sättet som hon undervisar på och det är lätt att hänga med på hennes lektioner.

Fråga

Vilka individuella var har du gjort?

Svar

I tvåan har jag valt till körsång, naturkunskap 2 och matte 2b för jag gillar dessa ämnen men även för att få större behörighet till framtida högskolestudier.

Fråga

Vad ser du fram emot mest på Estet Bild?

Svar

I trean har vi kursen form där vi ska få jobba mer med formgivning och skulpterande och förhoppningsvis även dreja. Vilket jag altid har velat lära mig!

Fråga

Varför tycker du framtida elever ska ansöka om att gå på estetprogrammet på VRG Sundbyberg?

Svar

Eftersom programmet är högskoleförberedande samtidigt som man får utveckla sin kreativitet. Detta gör så att gymnasietiden blir roligare samtidigt som du även får en bra utbildning som du sedan kan söka vidare på. Varför du ska söka till just VRG Sundbyberg är eftersom det är en jättebra skola med fräscha lokaler, bra lärare, god skolmat och trevliga elever. Dessutom har vi en väldigt engagerad elevkår på skolan med flera olika utskott som arrangerar många och roliga aktiviteter. Detta bidrar till en bra stämning på skolan!

Fråga

Vad tror du att du kommer ta med dig från tid din på VRG Sundbyberg?

Svar

En rolig gymnasietid där jag har fått möjlighet att lära mig mycket mer inom konst, bild och skapande samtidigt som jag har utvecklats som person! Som jag tror att jag kommer ha nytta av i framtiden.

Vi använder tredjepartscookies för vår hemsida i syfte att analysera och förbättra upplevelsen på hemsidan och lära oss mer om våra användare. Genom att använda vår webbplats godkänner du användningen av cookies på det sätt som beskrivits.

Ok