Intervju david arborelius

Intervju

Elev

David Arborelius, årskurs 9, musikprofilen

David Arborelius går musikprofilen på Viktor Rydbergs skola Jarlaplan och berättar att de fått spela framför hela skolan på t.ex. Lucia och andra lunchkonserter. Han berättar också att personalen på skolan alltid hälsar eleverna välkomna på morgonen och det alltid är en god stämningen, både mellan elever och lärare.

Viggo-Böttiger-VRSV-webb 2

Fråga

Varför valde du att börja på skolan?

Svar

Jag har varit musikintresserad länge och har spelat piano sedan jag var 4 år. Mina föräldrar tipsade mig om att söka till musikprofil på VRS. Jag såg det som en plats att kunna utvecklas på.

Fråga

Hur var din första dag på skolan i årskurs 7?

Svar

Jag var nervös och förväntansfull. Jag kände ingen i klassen när jag började, men det var ju likadant för alla andra. Det var skönt att vi 7:or fick skollokalerna för oss själva den första dagen. Mentorerna visade runt oss i hela skolan och vi fick lära känna varandra.

Fråga

Vad gillar du mest med skolan?

Svar

Våra lärare är så otroligt engagerade i vårt lärande. De ger bra feedback och hjälper oss att bli bättre. Något annat som gör mig glad är att det alltid sitter personal i entrén på morgonen och hälsar oss välkomna. Varje höst deltar skolan i en internationell tävling, First Lego Leauge. Elever arbetar i grupp med programmering, forskning och innovation i tävlan med lag från hela Norden.

Fråga

Hur är stämningen på skolan?

Svar

Alla hälsar på varandra i korridorerna, inte bara elever utan även personal. Det gick fort att lära känna många nya människor. På rasterna kan man alltid sätta sig i entrén och spela kort eller schack med nästan vem som helst. Föräldraföreningen anordnar varje år flera olika aktiviteter, t. ex. skidresa till Romme, bal i 9:an och nobelmiddag.

Fråga

Hur är det att gå musikprofil?

Svar

Vi har 2 timmar extra musik per vecka. Då spelar vi antingen i grupp eller repar in nya låtar. Ibland har vi lunchkonserter då musikprofilen framför låtar inför hela skolan. Vi har fått framträda på luciakonserter för skolan och även uppträda mot betalning.

Fråga

Berätta om en lärare som du gillar, vad utmärker hen?

Svar

Två lärare jag vill lyfta fram är min NO- respektive SO-lärare. Deras genomgångar är alltid engagerande och lyckas få med alla i klassrummet; de får ämnena att bli roliga. De ger konstruktiv och personlig feedback på våra uppgifter vilket gör det lätt att utvecklas.

Fråga

Vad tror du att du kommer ta med dig från din tid på VRS?

Svar

Skolan ställer tydliga krav och hjälper oss ständigt att utveckla vår studieteknik. Jag tror det gör att jag kommer vara bra förberedd inför vidare studier.

Vi använder tredjepartscookies för vår hemsida i syfte att analysera och förbättra upplevelsen på hemsidan och lära oss mer om våra användare. Genom att använda vår webbplats godkänner du användningen av cookies på det sätt som beskrivits.

Ok