Besök på franska ambassaden

21 oktober, 2018

Två elever besökte franska ambassaden

 

Filippa Dyrenfors och Markus Mülenblok, två elever ifrån VRG Jarlaplan, fick förra torsdagen besöka franska ambassaden på Narvavägen i Stockholm. Det var deras fransklärare Nathalie Parmegiani som ordnade detta besök och var där med dem på plats. Där fick de över en fika träffa både ambassadören Monsieur David Cvasch och före detta fotbollsspelaren Lilian Thuram, som bland annat spelat för Juventus och Barcelona.

Lilian Thuram har efter karriären  startat Fondation Lilian Thuram-Éducation contre le racisme. En stiftelse som arbetar mot rasism. Lilian  är sedan 2017 hedersdoktor vid Stockholms universitet. Hans bok Mina svarta stjärnor, från Lucy till Barack Obama, gavs ut på Vaktel förlag 2016. Han är en otrolig fängslande föreläsare.

 

Besöket blev en succé! Filippa och Markus var så korrekta och pratade på bra med både ambassadören och Lilian, och även några andra ifrån ambassaden. Föreläsningen var mycket imponerande, där Lilian Thuram pratade om rasism och allas lika värde. Besöket var väldigt inspirerande på många sätt. Både Markus och Filippa vill nu bli diplomater och bo i lika fina bostäder. Dessutom har dessa två ambitiösa elever har precis nu startat en fransk klubb för ungdomar som vill prata franska och de vänder sig till alla ungdomar i Stockholm. Nathalie kommer att hjälpa dem att starta en förening.

Dela nyheten

Vi använder tredjepartscookies för vår hemsida i syfte att analysera och förbättra upplevelsen på hemsidan och lära oss mer om våra användare. Genom att använda vår webbplats godkänner du användningen av cookies på det sätt som beskrivits.

Ok