Kid2kid

12 oktober, 2018

En dag där eleven själv kan göra skillnad och hjälpa ett annat barn i behov.

 

Den 27 september arrangerade Viktor Rydbergs Samskola i Djursholm det återkommande projektet Kid2kid. Dagen började för våra 7:or och 9:or med en gemensam aula samling. SO-lärarna hade satt ihop en fin presentation på årets tema mänskliga rättigheter. Både lärare och elevrådsrepresentanter berättade om bland annat barnkonventionen, historia kring FN och nutidens världsläge. I år valdes organisationen HRW (Human rights watch) som ändamål. Måns Molander vår gästföreläsare och HRW:S chef presenterade deras organisation, hur de arbetar och vad de utför för arbete, mycket intressant och spännande arbete som väckte många elevers intresse. Vill man ha mer information om Human rights watch kan man läsa mer här.

Efter aula samlingen var det elevernas tur att utföra sitt dagsverke. Målet är att eleverna ska utföra någon form utav arbete resten av dagen på eget bevåg och samla in pengar som vi sedan skänker till HRW. Vi har haft elever som har klippt gräsmattor, sålt ljus på torget, hjälpt till på lager, varit gatumusikanter och sålt fika bland annat. Dagsverket skulle motsvara ca 300 kr/elev men hur mycket man ville bidra med var valfritt. Skolans mål är att få in 100.000kr där alla pengar går direkt till HRW, i dagsläget har vi fått in 46.416kr
(åk 7 – 28.625kr) (åk 9 – 17.791kr) och pengarna fortsätter dagligen att trilla in.

Dela nyheten

Vi använder tredjepartscookies för vår hemsida i syfte att analysera och förbättra upplevelsen på hemsidan och lära oss mer om våra användare. Genom att använda vår webbplats godkänner du användningen av cookies på det sätt som beskrivits.

Ok