Skolan där datorspel är en del av lektionerna

15 november, 2017

VRS Vasastan: skolan där datorspel är en del av lektionerna

På VRS Vasastan får eleverna utnyttja sin kreativitet genom innovativa studieformer. En utbildningsmetod som används på skolan är att låta eleverna spela Minecraft på lektionerna.

Minecraft är ett svenskutvecklat byggnads- och äventyrsspel som grundades år 2011. Idag är spelet bland de mest populära spelen i världen. Hela spelvärlden i Minecraft, allt ifrån hus och buskar till djur, är uppbyggda av fyrkantiga kuber. Genom att stapla kuberna på varandra och placera dem bredvid varandra skapar användaren sin helt egna och unika spelvärld där spelets enda begränsning är användarens fantasti.

På VRS Vasastan används Minecraft för att låta eleverna bygga framtidsstäder där uppgiften är att lösa verkliga samhällsproblem såsom återvinning. Bland annat används spelet av eleverna i årskurs sju och det är för dessa en del av projektet “Future City”. Stina Afsenius, före detta lärare på VRS Vasastan och numera biträdande rektor på VRG Odenplan förklarar att Minecraft används för att illustrera det innovativa tänk eleverna kommer fram till inom projekt, istället för att låta eleverna göra t.ex. ett bildspel.

Se BBCs reportage om hur Minecraft används på VRS Vasastan här.

Källa till bilderna nedan.

Dela nyheten med dina vänner

Vi använder tredjepartscookies för vår hemsida i syfte att analysera och förbättra upplevelsen på hemsidan och lära oss mer om våra användare. Genom att använda vår webbplats godkänner du användningen av cookies på det sätt som beskrivits.

Ok