future city och
japanskt tv-besök

25 januari, 2017

Japanskt TV-team besökte VRS Vasastan

VRS Vasastan har haft besök av mr Yusuke Muto, producent på Fuji Telivision Kids Entertainment, och mr Akira Takebayashi, president of TENTO of Japanese programming school for children, från Japan.

Japan ska införa obligatorisk programmering i grundskolan 2020. Deras syfte med besöket var att få inspiration och idéer till hur man kan använda bl.a. Minecraft i undervisningen samt prata med elever och lärare för att ta del av deras tankar och erfarenheter.

Samtliga elever i åk 7 är i full gång med att bygga sina framtida städer i Minecraft, som en del av årets upplaga av projektet Future City. I år är temat “Staden för alla” med fokus på flytten av staden Kiruna. Därtill skriver eleverna en individuell faktauppsats som handlar om hur det är att vara ung i framtidsstaden. Projektet Future City färdigställs och avslutas om några veckor och tv-inslaget sänds i japansk TV i sommar.

Vi använder tredjepartscookies för vår hemsida i syfte att analysera och förbättra upplevelsen på hemsidan och lära oss mer om våra användare. Genom att använda vår webbplats godkänner du användningen av cookies på det sätt som beskrivits.

Ok