VRS vasastan vinnare
i future city

Viktor Rydbergs skola Vasastans 7:or tog hem 1:a pris i Future City Minecraft

Viktor Rydbergs skola Vasastans 7:or avslutar årets projektarbete i Future City med vinst i kategorin Future City Minecraft. Vinsten är en fin bekräftelse för de elever som arbetat med tävlingsbidraget​,​ på deras arbete med skolans tävlingsbidrag och slutprestation.

Projektet Future City ​har ​inkludera​t​ skola​ns​ alla 7:or som i​nom undervisningens ramar ​​gjort fältstudier i SO, arbeta​t​ med uppsatsstrukturer i svenska, ge​tt​s NO-perspektiv på hållbarhet, reflekter​at​ över sina roller i grupparbeten, brainstorma​t​ och slutligen presentera​t​ sina visioner och idéer i Minecraft. Det inkluderar också ​t ex ​​gäst​föreläsningar och studiebesök i samarbete med föräldrar där ​föräldrar och deras nätverk bidra​git​ ​till att ge inspiration utifrån projektets tema.

Ett ​mål med projektet är att ​främja ​elevernas kreativa och innovativa förmågor och tänk​. Ett annat är samarbete. ​Erfarenheterna tas med till ett projekt innehållandes liknande förmågor de nu har övat, närmast First Lego League​​​,​ vilket de kommer arbeta med till hösten i 8:an. ​

Future_City_2017_05

Ett stort grattis till 1:a priset i Future City Minecraft där juryns motivering löd:

”För ett helhetstänk där många olika dimensioner har vägts in som stadsplanering, minskad stress hos invånarna, skapande av turistattraktioner och många hållbara energikällor. Dessutom anpassat till verkliga förhållanden i Kiruna där gruvmaterial används till transportsystemets tunnelväggar.”

Vi använder tredjepartscookies för vår hemsida i syfte att analysera och förbättra upplevelsen på hemsidan och lära oss mer om våra användare. Genom att använda vår webbplats godkänner du användningen av cookies på det sätt som beskrivits.

Ok