Saint Josef skola besöker Viktor Rydberg Jarlaplan

1 november, 2018

Saint Josef skola från Dijon på besök i Stockholm och Viktor Rydberg Jarlaplan

Tjugosju stycken ungdomar och tre lärare från Lycée Saint Josef i Dijon kom för att prata om hur det är att vara ung och leva i EU.

De franska ungdomarna från Dijon kom till Stockholm och besökte VRG Jarlaplan, och de elever som läser kurserna franska 3 och 4. Att ungdomar från olika kulturer och länder får träffas och umgås genom att använda ett annat språk är en fantastisk möjlighet. Franska är ett av de språk som ingår i kategorin ”Moderna språk”. Genom att lära sig och behärska ett av de moderna språken och sen kunna använda det för att träffa och kommunicera med andra ungdomar, jämföra hur man lever och
försöka förstå den andra är rikt utbyte.

Det blev speed dating, presentation av skolorna och städer, fika och mycket skratt och glädje.

-”När en elev springer fram och säger med ett stor leende och rosa kinder – ”Det är det
roligaste jag har gjort”, då vet man att det är ett lyckat besök”, berättar Nathalie Parmegiani, lärare i franska och ansvarig för att detta besök genomfördes.
-”Att ge ungdomar möjligheten att träffas och umgås genom att använda ett annat språk, och att få höra att det pratas om kultur, likheter och skillnader, då blir jag stolt”, säger Nathalie.

Dela nyheten

Vi använder tredjepartscookies för vår hemsida i syfte att analysera och förbättra upplevelsen på hemsidan och lära oss mer om våra användare. Genom att använda vår webbplats godkänner du användningen av cookies på det sätt som beskrivits.

Ok