Lärargalan 2018

27 november, 2018

Två lärare från VRS står som vinnare på Lärargalan

 

Lärargalan hålls årligen varje höst. Under varje vår får landets gymnasie-, högstadie- och mellanstadieelever nominera en lärare som gjort en stor skillnad för en. Därefter analyseras, med hjälp av elevernas och lärarnas motiveringar, vilka egenskaper som är grundläggande framgångsrecept för en intressant och lärorik undervisning.

Vi är så stolta över alla våra lärare inom VR skolor. På Lärargalan i år hade våra elever nominerat ett tjugotal av sina fantastiska lärare från våra skolor, vilket visar på hur nöjda våra elever är och hur kompetenta lärarna de har. På årets lärargala blir det tydligt när två av de tio lärare som vann kommer från oss! Charlotta Granath, VRSS, som vann titeln ”Årets lärarinsats” , och Brett Pascal, VRSD, som kammade hem titeln ”Årets nytänkare”. Stort grattis säger vi till dem!

IMG_1502

Brett Paschals nominering:

“Han ger oss uppgifter som är utmaningar men som vi övar inför och han ger oss feedback för att vi ska kunna utvecklas. Han är positiv, glad och en riktigt bra lärare. Han ger oss tips för livet som jag hoppas andra också ska få ta del av. Han förbereder oss också för gymnasiet och sätter högre krav för att vi ska kunna nå våra mål och utvecklas” – Elever som har nominerat Brett Paschal på Viktor Rydbergs Samskola

IMG_1523

Charlotta Granaths nominering:

“Hon gör JÄTTESTOR skillnad för väldigt, väldigt många, för alla skolans elever, lärare, i kommunen, i hela samhället. När skolan fick nyanlända och ensamkommande elever och startade förberedelseklasser ledde Charlotta ett jättestort arbete där vi byggde broar mellan klasserna. Vi elever blev vänner med varandra, åkte på resor och vi guidade nyanlända runt om i kommunen, allt för att våra nyanlända elever skulle känna sig välkomnade. Det var Charlotta som skapade, ledde och genomförde arbetet, hon involverade hela skolan och sökte stipendier. Hon tror på oss och hon visar det. Genom henne får vi sommarjobb. Vi gör skillnad på riktigt. Hon startade Elevdemokratin som hela kommunen använder sig av. Det finns extremt mycket mer!!

IMG_1533

Det finns galor för bästa idrottare, bästa musiker och bästa skådespelare, så varför har inte samhället lyft fram lärare på samma sätt genom en lärargala? Svenska skolor vimlar av energiska, kompetenta och motiverande lärare som varje dag gör skillnad för sina elever. Det var det som grundaren och VD:n Beata Kull frågade sig, satte igång med arbetet för att skapa och lansera Lärargalan. Vi har all anledning till att vara stolta även här. Beata Kull är nämligen en gammal elev till oss på VR skolor. När lärare från våra skolor vinner priser på en gala som en gammal elev har grundat är det dubbelt upp! Grattis till framgångarna med Lärargalan Beata, här ovan på bild med vår egen Monica Ekman, som var en av de nominerade lärarna i år.

Här kan du läsa mer om Lärargalan.

Dela nyheten

Vi använder tredjepartscookies för vår hemsida i syfte att analysera och förbättra upplevelsen på hemsidan och lära oss mer om våra användare. Genom att använda vår webbplats godkänner du användningen av cookies på det sätt som beskrivits.

Ok