Student Global Leadership Institute

SGLI

1 augusti, 2018

Student Global Leadership Institute, SGLI, på Punahou School, Hawaii

Johanna Löfgren Ådin, lärare i matematik och samhällskunskap på Jarlaplan är just hemkommen från Honolulu, Hawaii, där hon tillsammans med eleverna Hugo Jennerholm (Odenplan), Älva Montell (Jarlaplan) och Yasmine Dahlberg (Djursholm) spenderade två lärorika veckor.

Eleverna deltog i programmet Student Global Leadership Institute, SGLI, på Punahou School tillsammans med elever från 9 olika länder och 22 olika skolor. Årets tema var ”Social Conscience” och eleverna har fått ta del av föreläsare, workshops och övningar men även varit ute och arbetat med olika frivilligorganisationer. Våra elever från Viktor Rydberg hade förberett ett projekt med fokus på hemlöshet.

Johanna deltog på en konferens med titeln Global Education Strand som också anordnades av Punahou. Där möttes lärare och rektorer från ännu fler skolor än de som deltog i SGLI och diskuterade gemensamma utmaningar och gav varandra massor av inspiration. Temat för där var globalt medborgarskap, vad det är och vad en utbildning för det innebär samt hur man kan samarbeta för att komma närmare detta mål.

Vi är mycket glada och stolta över dessa elever och tack Johanna som åkte med dem till Hawaii.

Dela nyheten

Vi använder tredjepartscookies för vår hemsida i syfte att analysera och förbättra upplevelsen på hemsidan och lära oss mer om våra användare. Genom att använda vår webbplats godkänner du användningen av cookies på det sätt som beskrivits.

Ok