Grundarna tilldelas medalj

26 maj, 2016

Louise Ankarcrona och Louise Westerberg tilldelas Medalj för Betydande Fostrargärning

Kungliga Patriotiska Sällskapets Fostrargärningsmedalj tilldelas Louise Ankarcrona och Louise Westerberg. De grundade Stiftelsen Viktor Rydbergs skolor 1994. De är verksamma och sitter i stiftelsens styrelse. Idag har stiftelsens skolor sammanlagt 2300 elever i Stockholms län.

Stiftelsen Viktor Rydbergs skolors vision är ”att leda utvecklingen inom den svenska skolan och att bidra till att kvaliteten på den i stort förbättras. Stiftelsens skolor ska vara föregångare på skolans alla områden”. Då Viktor Rydbergs skolors huvudman är en stiftelse kommer överskott som uppstår verksamheten tillgodo.

– Medaljen är på uppfostrans och skolans område, en motsvarighet till Sällskapets välkända Näringslivsmedalj, säger ordförande Erik Norberg.
– Medaljens motiv är en ängel som blåser på glöden så att elden tar sig, vilket också är Sällskapets emblem sedan 1700-talet. Det är precis det som denna medalj skall premiera, att ’elda på’ och inspirera ungdomars utveckling och därmed Sveriges utveckling.
Motiveringen är: Viktigt och bärkraftigt initiativ, ett bidrag till svenska skolans utveckling.
Hans Eric Brodin från Sällskapets styrelse överlämnade medaljerna.

kps-pris-small

– Vi har arbetat tillsammans i 23 år med något som känns meningsfullt. Att nu få Kungliga Patriotiska Sällskapets medalj är ett erkännande som känns mycket hedrande och gör det ännu roligare att fortsätta, säger Louise Ankarcrona och Louise Westerberg.

Guldmedaljen för Betydande Fostrargärning

Tidigare medaljörer är Anders Carlberg, grundare av Fryshuset, Börje Ehrstrand, rektor för Rinkebyskolan och artisten Magnus Härenstam, magistern i Fem myror är fler än tre elefanter. Kungliga Patriotiska Sällskapet har sedan starten för 250 år sedan premierat de som bidragit till samhällets utveckling med medaljer eller bidrag till projekt.

Vi använder tredjepartscookies för vår hemsida i syfte att analysera och förbättra upplevelsen på hemsidan och lära oss mer om våra användare. Genom att använda vår webbplats godkänner du användningen av cookies på det sätt som beskrivits.

Ok