Ny gymnasieskola i Sundbyberg

24 september, 2018

Viktor Rydberg gymnasium Sundbyberg öppnar 2019

Stiftelsen Viktor Rydbergs skolor har fått godkännande från Skolinspektionen för att etablera en ny gymnasieskola i Sundbyberg med start hösten 2019. Gymnasieskolan kommer att bedriva sin verksamhet i samma fastighet som Viktor Rydbergs skola Sundbyberg, en högstadieskola som öppnade 2017 i tillfälliga lokaler intill, i väntan på de nya som nu färdigställs.

Stort tack till alla er som genom ert visade intresse bidrog till att Skolinspektionen gett tillstånd till verksamheten!

Utbildningar som kommer att erbjudas är:

  • Naturvetenskapsprogrammet, med inriktningarna naturvetenskap och naturvetenskap och samhälle
  • Ekonomiprogrammet med inriktningarna ekonomi och juridik
  • Estetiska programmet med inriktning estetik och media
  • Estetiska programmet med inriktning musik

 

Stiftelsen Viktor Rydbergs skolor grundades 1994, utan vinstsyfte, av Louise Westerberg och Louise Ankarcrona, båda fortfarande verksamma inom organisationen och i styrelsen. Idag driver stiftelsen tre gymnasieskolor och tre högstadieskolor med ambitionen att vara en föregångare på skolans alla områden.

Viktor Rydberg gymnasium Sundbyberg kommer att bedrivas på Landsvägen 66 som just nu genomgår en omfattande renovering. Fastigheten är centralt placerat i Sundbyberg med goda kommunikationer. Skolgården omfamnas av en U-formad byggnad som bidrar till en lugn och tyst miljö.

Antagning till den nya gymnasieskolan sker via Stockholms gymnasieantagning. Intresserade elever och föräldrar är välkomna till vår Infokvällar – 6/12-2018 och 31/1-2019.

På grund av begränsat antal platser erbjuder vi tre olika tider att närvara den 6 december. Vänligen registrera tid och antal personer via denna länk.

Här kan du läsa Skandia fastigheters pressrelease.

Vid intresse, vänligen kontakta vrgsundbyberg@gammal.vrskolor.nu.

Dela nyheten

Vi använder tredjepartscookies för vår hemsida i syfte att analysera och förbättra upplevelsen på hemsidan och lära oss mer om våra användare. Genom att använda vår webbplats godkänner du användningen av cookies på det sätt som beskrivits.

Ok