Sophia Bendz ny styrelseledamot

18 juni, 2018

Sophia Bendz tar plats i Styrelsen för Stiftelsen Viktor Rydbergs skolor

Under Spotifys första åtta år byggde Sophia Bendz som marknadschef upp varumärket från grunden. Nu är hon verksam som affärsängel och investeringsrådgivare åt Niklas Zennströms Atomico. I dagarna tar hon plats i styrelsen för Stiftelsen Viktor Rydbergs skolor.

”Vi är mer än glada, säger Louise Westerberg och Louise Ankarcrona, stiftelsens båda grundare. Styrelsen, där Stefan Persson, Bertil Hult, Thomas Hvid och Fredrik Palmstierna ingår sedan starten för 25 år sedan, är ett ovärderligt stöd. Nu kommer Sophia med ny erfarenhet och kompetens, som blir en stor tillgång för Viktor Rydberg.”
Stiftelsen har vuxit långsamt men stadigt. Det innebär ändrade förutsättningar för varumärke och kommunikation, där Sophias kompetens är ovärderlig. Från hösten 2019 kommer sju skolor att ingå i verksamheten.

”Utbildning är en av de viktigaste pelarna i samhället och jag tycker det känns otroligt kul, viktigt och spännande att i styrelsen få jobba med det proffsiga teamet på Viktor Rydberg med att ta verksamheten in i nästa fas.

Jag var själv elev på VRG och det gör det självklart extra speciellt och kul för mig personligen. Jag jobbar idag med innovation och start up’s och ser fram emot att bidra med det perspektivet i styrelsearbetet.”

Dela nyheten

Vi använder tredjepartscookies för vår hemsida i syfte att analysera och förbättra upplevelsen på hemsidan och lära oss mer om våra användare. Genom att använda vår webbplats godkänner du användningen av cookies på det sätt som beskrivits.

Ok