Nyanlända lärare examinerade

Nyanlända lärare examineras genom Arbetsplatsförlagt lärande på VRG

I september 2016 tog Stiftelsen Viktor Rydbergs Skolor emot sex nyanlända lärare från Snabbspåret på Arbetsplatsförlagt lärande (APL). Onsdagen den 1 mars examinerades de första lärarna som deltagit i Snabbspåret på VRG.

Arbetsförmedlingen samarbetar med flera branscher där det råder yrkesbrist för att underlätta etableringen på arbetsmarknaden. För nyanlända lärare innebär det en 26 veckor lång utbildning, där föreläsningar/seminarier på Stockholms Universitet varvas med matchad arbetsplatsförlagt lärande (APL) på en skola, i kombination med studier i yrkessvenska. Syftet är att ge deltagarna en orientering och fördjupad förståelse för det svenska skolväsendet.

Jeanette Clayton arbetar som lärare i engelska och franska på Viktor Rydberg gymnasium och är handledare för en deltagare inom Snabbspåret. Stockholms Universitet har gjort en intervju med Jeanette. Läs intervjun här.

Vi använder tredjepartscookies för vår hemsida i syfte att analysera och förbättra upplevelsen på hemsidan och lära oss mer om våra användare. Genom att använda vår webbplats godkänner du användningen av cookies på det sätt som beskrivits.

Ok