Intervju Sara Berg

Intervju

Lärare

Sara Berg

Fråga

Vad har du för utbildning och vad gjorde du innan du började på VRG?

Svar

Jag är utbildad dramapedagog på Västerbergs folkhögskola/ Högskolan i Gävle, och har bland annat gått Clownutbildning på Bont´s internationell clownschool på Ibiza och Skådespelarlinjen på Spegelteatern. Jag har också fördjupat mig i pedagogens roll med ett normkritiskt perspektiv på Magisterprogrammet i Praktisk kunskap på Södertörns högskola och Digital medieproduktion på Stockholms dramatiska högskola.

Fråga

Vad är ditt roligaste minne från åren på VRG?

Svar

Det är för svårt att välja ett, men jag tänker ofta på vilket priviligerat arbete jag har, som får skratta så ofta på jobbet.

Fråga

Vad tycker du är viktigt i det pedagogiska?

Svar

Lekar, övningar, reflektion och repetitioner. När jag jobbar med en ny grupp är det viktigt att etablera gruppens samarbete för att ha en bra grund att bygga på. I regi tycker jag att det är viktigt att hitta ett dynamiskt samspel mellan elev – regissör och ensemble. Där vi prövar oss fram tillsammans, så att det blir ett ärligt undersökande. Jga vill inte som regissör ”sitta med facit”.

Fråga

Hur är du som lärare?

Svar

Att jag både stöttar och utmanar som lärare. Det är i alla fall min målsättning.

Fråga

Vad är största utmaningarna som teaterlärare?

Svar

Största utmaningen som danslärare men även ett av det roligaste med att vara danslärare är att ständigt hålla sig uppdaterad om vad som händer inom dansvärlden så att vi är förankrade även utanför skolan.

Fråga

Vad är roligast med att vara lärare?

Svar

Att få ta del av mötena som uppstår – på scenen och i klassrummet. Det är en spännande kombination av pedagogiskt och konstnärligt arbete. Och en dag är sällan den andra lik.

Fråga

Hur minns du studietiden?

Svar

Jag har alltid gillat att diskutera och var aktiv i skolan. Jag trivs i grupp och gillar också att ”ha en klass”. Det kanske är en av anledningarna till att jag hela tiden fortsätter vidareutbilda mig.

Vi använder tredjepartscookies för vår hemsida i syfte att analysera och förbättra upplevelsen på hemsidan och lära oss mer om våra användare. Genom att använda vår webbplats godkänner du användningen av cookies på det sätt som beskrivits.

Ok