intervju: petronella borseman

Intervju

Lärare

Petronella Borseman

Petronella Borseman är inriktningsansvarig för teaterprogrammet på VRG Jarlaplan. Här delar Petronella med sig av sina erfarenheter som lärare på VRG.

Fråga

Vad har du för utbildning och vad gjorde du innan du började på VRG?

Svar

Jag har studerat vid Stockholms universitet, Dans- och cirkushögskolan i Stockholm, Högskolan i Gävle, Västerbergs folkhögskola, TBV´s musikalutbildning och Svenska balettskola och är utbildad dans- och teaterpedagog. Jag har också utbildning från Stockholms universitet i praktisk retorik och röstvård.

Fråga

Vad tycker du är viktigt i det pedagogiska?

Svar

När jag undervisar är det viktigt att alla elever blir sedda och får göra sina röster hörda. Jag värdesätter ett demokratiskt klassrumsklimat där det är tillåtet att våga utmana sig och pröva nya saker.

Fråga

Hur är du som lärare?

Svar

Jag tror att mina elever uppfattar mig som positiv och engagerad.

Fråga

Vad är största utmaningarna som teaterlärare?

Svar

För mig är en av utmaningarna med att vara teaterpedagog att hitta en undervisningsnivå där alla blir utmanade och sporrade utan att ställa allt för höga krav på prestation.

Fråga

Vad är roligast med att vara lärare?

Svar

Att arbeta på VR är lustfyllt och mötet med eleverna i det vardagliga arbetet är det roligaste med att vara pedagog här. Det är med stolthet jag tar del av avgångselevernas slutföreställningar och jag som pedagog får ser att eleverna har utvecklats och blivit så bra under deras tre år på VR´s teaterprogram.

Vi använder tredjepartscookies för vår hemsida i syfte att analysera och förbättra upplevelsen på hemsidan och lära oss mer om våra användare. Genom att använda vår webbplats godkänner du användningen av cookies på det sätt som beskrivits.

Ok