Intervju Petronella Borseman

Intervju

Lärare

Intervju Petronella Borseman

Fråga

Vad har du för utbildning och vad gjorde du innan du började på VRG?

Svar

Jag började dansa när jag var ungefär tre år. På mellanstadiet började jag som elev vid Kungliga Svenska Balettskolan i Stockholm. På gymnasiet ville jag vidga mina vyer och gick ett samhällsvetenskapligt program med teater och musikprofil samtidigt som jag dansade parallellt. Jag tycker om att plugga och har gått många olika utbildningar genom åren. Jag har bland annat studerat vid Stockholms universitet, Dans- och cirkushögskolan i Stockholm, Högskolan i Gävle, Västerbergs folkhögskola och TBV´s musikalutbildning. Jag är behörig dans- och teaterpedagog.

Fråga

Vad är ditt roligaste minne från åren på VRG?

Svar

Jag har inget speciellt minne från mina år på VRG utan jag uppskattar vardagen och att jag blir inspirerad av mina kollegor och elever nästan varje dag!

Fråga

Vad tycker du är viktigt i det pedagogiska?

Svar

När jag undervisar är det viktigt att alla elever blir sedda och får göra sina röster hörda. Jag värdesätter ett demokratiskt klassrumsklimat där det är tillåtet att våga utmana sig och pröva nya saker.

Fråga

Hur är du som lärare?

Svar

Jag tror att mina elever uppfattar mig som positiv och engagerad. Jag försöker alltid vara tydlig och lägger stor vikt på att alla ska förstå det jag lär ut.

Fråga

Vad är största utmaningarna som danslärare?

Svar

För mig är det viktigt att alla elever blir sedda under varje lektionstillfälle. Jag vill också att eleverna känner att de lär sig och att de utvecklas. Det är viktigt att förklara att saker och ting ibland måste få ta tid. Man kan inte kunna allt på en gång! Att utvecklas inom dansen tar tid och det kan ibland kännas frustrerande. Då är det viktigt att vara positiv och ha ett peppande förhållningssätt och visa att jag tror på eleverna.

Fråga

Vad är roligast med att vara lärare?

Svar

Att arbeta på Vrg är lustfyllt och mötet med eleverna i det vardagliga arbetet är det roligaste med att vara pedagog här. Det är med stolthet jag tar del av avgångselevernas slutföreställningar och jag som pedagog får se att eleverna har utvecklats och blivit så bra under deras tre år på VRG:s dansinriktning. Kollegorna är också oerhört viktiga för mig och de får mig att trivas och må bra.

Vi använder tredjepartscookies för vår hemsida i syfte att analysera och förbättra upplevelsen på hemsidan och lära oss mer om våra användare. Genom att använda vår webbplats godkänner du användningen av cookies på det sätt som beskrivits.

Ok