Intervju: Oscar Engelbrektson

Intervju

Elev

Oscar Engelbrektson

Ekonomiprogrammet, inriktning ekonomi
VRG Djursholm

Oscar gick högstadiet utomlands och visste inte vilka gymnasieskolor som var bra här hemma, så han hörde sig för om vilka skolor som ansågs vara bra. En anledning till att Oscar till slut valde VRG Djursholm var rektor Kristy Lundström. Kristy var tidigare rektor på Scandinavian School of Brussels, där Oscar gick i högstadiet. Oscar tyckte hon Kristy var väldigt bra och kände sig trygg i sitt val.

Fråga

Hur var första veckan?

Svar

Jag spelade fotboll med några här när jag var liten men utöver det kände jag inte så många. I stort sett hela första veckan var kick-off och teambuilding, och det var väl investerad tid.

Fråga

Vad vill du göra efter skolan?

Svar

Plugga ekonomi, jag vill söka in till de stora universiteten i England. Kommer jag in där tar jag inte något sabbatsår. De skolor jag tänker söka till är Oxford för PPE (philosophy, politics and economics) och till LSE. Om jag inte kommer in där så söker jag till Handels.

Fråga

Hur beskriver du skolan för en ny person?

Svar

Det är en skola med ambitiösa elever, som ger dig möjlighet att växa inom de områden som du är bra på och intresserad av.

Fråga

Läser du några estetiska kurser?

Svar

Jag blev lite avskräckt av “konst och vetenskap” när jag skulle söka hit, känner mig mycket mer trygg med de teoretiska ämnena. Jag har ju möjlighet att välja kreativa ämnen, men det är inte obligatoriskt. Undervisningen utvecklar de intressen som jag redan har, som ekonomi, retorik och debatt.

Fråga

Vilka är dina favoritämnen?

Svar

Inget givet, men spontant så här säger jag retorik och samhällskunskap.

Fråga

Vilket ämne är svårast?

Svar

Jag föredrar att analysera med vetenskapliga belägg, och tycker därför att svenskan är svår för där måste man kunna analysera texter och dikter med känslor och tankar.

Fråga

Vem passar ekonomiprogrammet?

Svar

Man bör vara motiverad, och det blir roligare om man är intresserad av ekonomi.

Fråga

Vad är det bästa med skolan?

Svar

Skolan håller väldigt bra kvalitet, och det är nog mycket tack vare eleverna som går här, utan att ta cred från lärarna. De flesta är ambitiösa och det smittar av sig. Sedan ger kommittélivet och föreningar mig som elev utrymme och möjlighet att delta och engagera mig. Jag tycker att det är roligt att debattera och har fått åka utomlands några gånger på grund av det. Jag har varit på MEP (Model European Parliament) två gånger och på Euroasiatiska debattmästerskapen.

Vi använder tredjepartscookies för vår hemsida i syfte att analysera och förbättra upplevelsen på hemsidan och lära oss mer om våra användare. Genom att använda vår webbplats godkänner du användningen av cookies på det sätt som beskrivits.

Ok