Intervju: Naira Abdel-Halim

Intervju

Elev

Naira Abdel-Halim

Samhällsvetenskapsprogrammet, inriktning samhällsvetenskap
VRG Jarlaplan

Naira bodde sina första år i Stockholm, flyttade sedan till Örebro i nio år och sedan tillbaka igen till Sollentuna. Hon visste att hon ville gå på VRG redan i femman, byta miljö och träffa nya människor. Naira tipsar om att komma till informationskvällen för att förstå och känna stämningen på skolan, som är seriös och välkomnande.

Fråga

Du hade höga förväntningar på VRG. Hur kändes det att börja här?

Svar

Det kändes väldigt bra. Det är skönt att det inte är så många korridorer, bara tre stycken. Det är blandade klasser, då blir det inte segregerat mellan sammhällseleverna och esteteleverna. Vi är likadana egentligen, bara det att vi som går sam inte har någon talang, haha.

Fråga

Vilka individuella val har du gjort?

Svar

Jag saknar taktkänsla så musik och dans gick ju bort, och mina streckgubbar är inte proportionerliga så bild gick också bort. Då fanns det bara teater kvar, och det är den bästa kursen jag någonsin har läst. Det var så kul, och jag insåg att jag inte är talanglös!

Fråga

Vad innebär det att gå i ”blandad klass”?

Svar

Jag går i en klass med bild- och musikelever. Man lär sig så mycket av varandra, de lär mig saker som jag inte visste att jag kunde. Så mitt självförtroende har stärkts även om jag inser att jag inte är lika bra på sådant som de som går estetprogrammet är bra på!

Fråga

Vad vill du göra efter skolan?

Svar

Alla i min familj är läkare. Jag har varit på läkarkongresser sen jag var tre månader gammal. Men jag kan inte matte eller fysik. Däremot gillar jag att argumentera och prata, när jag vill få igenom någonting finns det inget stopp på mig. Så jag har varit inne lite på juridik. Sen började jag här, och nu är jag istället inne på reklam och kommunikation. Det är den här skolan som har fått mig att inse det.

Fråga

Vilka är eleverna som går här?

Svar

De som går här är generellt sett de som var bäst i grundskolan. Det är ju modigt att välja en bra skola. Plötsligt kommer man hit, där alla är duktiga. Då är det bra att komma ner på jorden och inse att alla kommer från olika bakgrunder och kan lära sig av varandra.

Fråga

Vad gillar du mest med VRG Jarlaplan?

Svar

Jag är otroligt tacksam för det akademiska här, känner att jag blir ordentligt förberedd inför högskolan. Man behöver inte vara orolig för engelskan, det lär man sig fort.

Fråga

Vem trivs på Samhällsprogrammet, inriktning samhällsvetenskap?

Svar

Det är ju mer uppsatser, och färre prov. Det är bra att vara intresserad av samhällsfrågor, gilla att diskutera och grupparbete.

Fråga

Vad är viktigt för dig?

Svar

Jag är rädd att misslyckas, att det inte går som jag har tänkt mig. Jag vill känna att jag har gjort det jag vill, är bekväm med det och inte behöver ångra mig. Det jag alltid har med mig är att alltid ge mitt bästa, och har jag en tanke så försöker jag fullfölja den på något sätt.

Vi använder tredjepartscookies för vår hemsida i syfte att analysera och förbättra upplevelsen på hemsidan och lära oss mer om våra användare. Genom att använda vår webbplats godkänner du användningen av cookies på det sätt som beskrivits.

Ok