Intervju: matilda olofsson

Intervju

Lärare

Matilda Olofsson

Fråga

Vad har du för utbildning och vad gjorde du innan du började på VRG?

Svar

Jag är utbildad på Dans och Cirkushögskolan i Stockholm där jag studerat till tvåämneslärare i dans och koreografi.

Fråga

Vad tycker du är viktigt i det pedagogiska?

Svar

Jag är noggrann med att påpeka att vi hela tiden kan inspireras av varandra och se varandra som tillgångar för vår egen individuella utveckling. Jag undervisar främst i modern och nutida dans. Ofta håller vi oss på en låg golvnivå med inslag av handstå. Undervisar även i improvisation, komposition och i “eget skapande” kurserna.

Fråga

Hur är du som lärare?

Svar

Jag tror att eleverna uppfattar mig som hängiven dansen, inspirerande och nyfiken. Med en strävan att skapa en trygg arbetsmiljö, att våga och prova sig fram.

Fråga

Vad är största utmaningarna som danslärare?

Svar

Att ta tillvara på mig egen träning, då jag insett att det är viktigt att hålla igång kroppen och att själv få vara elev ibland.

Fråga

Vad är roligast med att vara lärare?

Svar

Yrket är inspirerande och lärorikt! Jag lär mig ofta något nytt varje dag. Jag uppskattar samarbetet, att dansa och skapa tillsammans.

Fråga

Hur minns du studietiden?

Svar

Svårt! Jag minns att jag uppskattade de praktiska momenten mest i skolan. När det fanns tillfälle att välja tema på ett större arbete som skulle göras, valde jag alltid att skriva om dans. Jag minns att jag var noggrann men fick jobba hårt i de moment som inte var så praktiska…

Vi använder tredjepartscookies för vår hemsida i syfte att analysera och förbättra upplevelsen på hemsidan och lära oss mer om våra användare. Genom att använda vår webbplats godkänner du användningen av cookies på det sätt som beskrivits.

Ok