Intervju: Malin Hasselquist

Intervju

Lärare

Malin Hasselquist

Malin är i grunden utbildad musikalartist och har tidigare jobbat som skådespelare, sångerska och gycklare. Malin har läst teaterlärarutbildningen på lärarhögskolan i Stockholm, och innan Malin började på VRG undervisade hon i teater på bland annat Calle Flygare Teaterskola.

Fråga

Vad är ditt roligaste minne under åren på VRG?

Svar

Mitt roligaste minne är nog från mitt första år på skolan då jag för första gången regisserade VRG-musikalen. Det har blivit fler musikaler sedan dess, men den första kommer jag alltid att minnas som något speciellt.

Fråga

Vad tycker du är viktigt i det pedagogiska?

Svar

För mig är det viktigt att skapa en miljö i klassrummet där alla elever känner sig trygga nog att våga testa, fråga och utforska. Ofta är det ju så att det måste få bli ”fel” för att en ska kunna utvecklas. I mina kurser jobbar jag mycket med olika tekniker för att bygga karaktärer. Vi arbetar också med att skriva dramatik, samt med olika utgångspunkter för regi. Vi jobbar alltid mycket praktiskt på golvet, även i de kurser som är mer teoretiska.

Fråga

Hur är du som lärare?

Svar

Jag tror att eleverna uppfattar mig som ganska avslappnad men ändå tydlig.

Fråga

Vad är största utmaningarna som teaterlärare?

Svar

Min största utmaning som teaterlärare är att få eleverna att gå utanför sin comfort zone. Att våga utmana sig själva sceniskt, tex genom att spela en annan typ av karaktär än en är van vid.

Fråga

Vad är roligast med att vara lärare?

Svar

Det roligaste är att se elevernas utveckling, det där ögonblicket när en elev plötsligt klarar av eller förstår något hen inte gjorde nyss, och att veta att jag är en del av det. Jag gillar att vara lärare eftersom det är ett yrke som ständigt förändras. Även om kursinnehållet är detsamma blir det aldrig likadant eftersom jag alltid får nya elever.

Fråga

Hur minns du studietiden?

Svar

Jag gick teaterlinjen, provade många olika hårfärger och hade mycket eyeliner.

Vi använder tredjepartscookies för vår hemsida i syfte att analysera och förbättra upplevelsen på hemsidan och lära oss mer om våra användare. Genom att använda vår webbplats godkänner du användningen av cookies på det sätt som beskrivits.

Ok