Intervju: linnea zetterberg

Intervju

Elev

Linnea Zetterberg

Program

Ekonomiprogrammet med inriktning ekonomi

Linnea går ekonomiprogrammet inriktning ekonomi och ser fram mycket emot till när de ska få starta UF-företag och hon ska få testa allt det hon lärt sig i verkligheten. Med gymnasiet kommer mycket eget ansvar och det kan kännas ovant och lite svårt i början men man vänjer sig och blir bättre på det, berättar hon.

Alexander Donka

Fråga

Varför sökte du till VRG?

Svar

Jag sökte till VRG eftersom jag hade hört från många vänner att skolan var väldigt bra med engagerade lärare vilket är väldigt viktigt för mig. Jag tyckte även att konceptet med lektioner både på svenska och engelska var väldigt lockande eftersom jag ansåg det som en stor möjlighet att utvecklas inom engelska.

Fråga

Hur är det att gå just ekonomiprogrammet inriktning ekonomi?

Svar

Jag tycker att det både är roligt, intressant och utmanade, framförallt eftersom det är mycket nya saker att lära sig under ett snabbt tempo för att hinna med allt som ska göras. Men om man ser till att använda tiden väl under lektionerna så är det inga problem. Är det något man undrar över så förklarar lärarna gärna en extra gång då de är mycket engagerade i att eleverna ska lära sig så mycket som möjligt.

Fråga

Vad får du lära dig om din fördjupande inriktning ekonomi?

Svar

Vi får lära oss mycket om företagsekonomi, bland annat om hur en affärsidé ser ut och mycket kalkylering med olika typer av skatter och beräkningar på ett företags olika utgifter och inkomster. Vi har även jobbat med marknadsföring med de olika viktiga delarna för att fånga intresse och få kunder. Vi kommer även börja arbeta med budgetering och bokföring.

Fråga

Berätta om en lärare som du gillar, vad utmärker hen?

Svar

Det finns absolut många lärare jag gillar men en av de som utmärker sig är min företagsekonomi-lärare. Hon är väldigt engagerad och man märker att hon verkligen kan sitt ämne, oavsett vad för fråga man har så har hon alltid ett bra svar. Hon blandar både mindre och större uppgifter och prov för att det inte ska bli för stressigt. Hon är även väldigt specifik när det kommer till återkoppling efter prov och uppgifter så man vet vad man gjorde bra och vad man behöver träna lite mer på.

Fråga

Vad ser du fram emot mest på ditt program som du går?

Svar

Jag ser mest fram emot att starta UF-företag eftersom jag då kommer få använda alla saker som jag lärt mig och testa de i verkligheten. Jag tror att det kommer vara roligt men även utmanande eftersom det kommer innebära alla delar på samma gång istället för en i taget. Det kommer även ge väldigt bra förutsättningar för framtiden för att förstå mer hur ett företag fungerar och så kommer jag veta exakt hur jag ska göra om jag får för mig att starta ett eget företag någon gång.

Fråga

Vilken är din favoritkurs hittills?

Svar

Min favoritkurs hittills skulle jag nog säga att är företagsekonomi eftersom det är en helt ny kurs som man inte har i grundskolan. Jag får även lära mig saker som jag själv har valt att jag vill lära mig eftersom jag valde just ekonomi vilket gör mig ännu mer motiverad.

Fråga

Om du ska ge ett tips till någon som ska välja och ansöka till gymnasiet – vad är viktigt (eller inte viktigt) att tänka på?

Svar

Jag skulle säga att man behöver tänka på att det är mycket eget ansvar att se till att göra det man behöver och göra det i tid, visst tar det lite tid att komma in i det och det kan vara lite svårt i början men efter någon månad släpper det och känns absolut inte lika svårt längre.

Fråga

Varför tycker du framtida elever ska ansöka om att gå på Ekonomi-Ekonomi på VRG?

Svar

Jag tycker att framtida elever borde söka till VRG eftersom det är en bra skola med engagerade lärare som bryr sig om eleverna och deras utveckling. Lärarna är även roliga vilket gör att skoldagarna blir betydligt lättare och man blir mer motiverad till att plugga.

Fråga

Vad tror du att du kommer ta med dig från din tid på VRG?

Svar

Jag kommer framförallt ta med mig att presentera framför människor inte alls behöver vara så jobbigt då vi jobbar med mycket presentationer både i grupp och själva. På bara ett halvår så har jag märkt hur mycket jag utvecklats och hur mycket lättare det känns innan och under presentationerna.

Fråga

Om du får drömma, vad gör du efter studenten?

Svar

Efter studenten skulle jag gärna åka på en lite lägre resa med kompisar under sommaren för att slappna av ett tag och bara ha roligt. Efter det vill jag komma tillbaka och plugga, helst till civilekonom.

Vi använder tredjepartscookies för vår hemsida i syfte att analysera och förbättra upplevelsen på hemsidan och lära oss mer om våra användare. Genom att använda vår webbplats godkänner du användningen av cookies på det sätt som beskrivits.

Ok