Intervju: Jens Fritihof

Intervju

Lärare

Jens Fritihof

Jens undervisar i gitarr, ensemble, musikal.

Fråga

Vad har du för utbildning och bakgrund?

Svar

Jag gick musikgymnasiet på Heleneholmsskolan i Malmö, fortsatte med musiklinjen på Skurups Folkhögskola och sen slutligen 4 år på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. I slutet av min utbildning på Musikhögskolan började jag mer eller mindre jobba som frilansmusiker på heltid och har sedan dess gjort turnéer, skivinspelningar, tv/radio framträdanden, shower, teaterföreställningar mm med flera olika kända svenska artister. Samtidigt så har jag undervisat i olika sammanhang t ex på Folkuniversitetet Stockholm, Södra Latins musiklinje, samt varit gästlärare på Musikhögskolan i Stockholm och Musikkonservatoriet i Jakobstad (FI).

Fråga

Vad är ditt roligaste minne från åren på VRG?

Svar

Alla begåvade elever och deras sköna personligheter.

Fråga

Vad är viktigt för dig pedagogiskt?

Svar

Att väcka glädje, nyfikenhet och lust till musiken är viktigt.

Fråga

Hur är du som lärare?

Svar

Förhoppningsvis uppfattas jag som en energifylld, positiv och inspirerande lärare. Det är i varje fall mitt mål.

Fråga

Vad är största utmaningarna som musiklärare?

Svar

Att få eleverna att utvecklas på bästa sätt utifrån deras förutsättningar och samtidigt få dem att behålla sina musikaliska personligheter.

Fråga

Vad är roligast med att vara lärare?

Svar

Det känns roligt att få jobba med ett ämne som jag verkligen brinner för i en inspirerande miljö med såväl begåvade elever som kollegor.

Fråga

Hur minns du din studietid?

Svar

Som en rolig, nyfiken och inspirerande tid.

Vi använder tredjepartscookies för vår hemsida i syfte att analysera och förbättra upplevelsen på hemsidan och lära oss mer om våra användare. Genom att använda vår webbplats godkänner du användningen av cookies på det sätt som beskrivits.

Ok