Intervju: Ida hopia ivarsson

Intervju

Elev

Ida Hopia Ivarsson

Estetiska programmet, inriktning Bild & Form
VRG Jarlaplan

Ida är uppvuxen i city och har gått i lite olika skolor innan hon började på VRG. Ida visste att hon ville hålla på med bild och form, men var lite osäker på vilket program. För Ida var det viktigt med närheten till skolan.

Fråga

Varför valde du VRG?

Svar

Först ville jag inte ens börja här, för jag hade äldre kompisar som gick i andra skolor som sade att VRG var en snobbskola. Men jag gick till gymnasiemässan, och så kom jag hit på öppet hus. Efter det ville jag gärna börja här, det kändes inte alls snobbigt.

Fråga

Hur var bildprovet?

Svar

Jag var nog inte så nervös inför bildprovet, men däremot dålig på att planera. Jag började veckan innan, så det blev lite stressigt och varierande kvalitet. Tips till alla som söker och ska göra intagningsprovet är att vara ute i god tid, vissa saker behöver man göra lite research på.

Fråga

Vilket år har varit tuffast?

Svar

Det är olika tuffa saker varje år. I ettan var utmaningen att komma in i studietakten och blockscheman.

Fråga

Vad tycker du om blockscheman?

Svar

Positivt är att man får en lång lektion och kan gå helt in i ämnet och göra det man ska. Det som är jobbigt är om man är sjuk och missar en lektion, då missar man rätt mycket. I matten, så sätter det sig verkligen när man är där. Om man ska bli bra på matte så måste man göra lite varje dag, så det är viktigt att göra sina övningar så att man inte glömmer till nästa veckas block.

Fråga

Hur är stämningen?

Svar

Jag har ju min bildklass, och sedan har jag en klass där det går elever från sam, musik och dans. Skolan känns mycket mindre än vad den är. Man tänker att det är max 200 elever, men det är 550 egentligen.

Fråga

Vad uppskattar du mest med skolan?

Svar

Sättet lärarna lär ut på som är väldigt varierat. I engelskan var min lärare Diane väldigt strukturerad och tog vara på varje minut. För varje övning fick vi se en matris som visade vilken nivå vi låg på, man kände sig så uppdaterad. Min svenskalärare Mats pratar väldigt mycket med sitt kroppsspråk, jag tycker det är bra, hans rörelser gör att man kommer ihåg vissa moment mycket bättre. Min mattelärare Johanna antecknar alltid på datorn och lägger in det i vår Drive-mapp. Så allt som visas på lektionen finns där.

Fråga

Vad vill du bli efter skolan?

Svar

Jag har kompletterat mina studier med extra matte så att jag kan bli arkitekt. Jag har ju bott på samma ställe hela livet, så det skulle vara kul med en ny miljö. Så jag tittar på Umeå och Göteborg.

Fråga

Vad driver dig framåt?

Svar

Jag bryr mig inte så mycket om detaljer som att jag måste vara bäst och få högsta betyg, men däremot vad jag drar för lärdom av varje sak jag gör. Jag har aldrig gillat att göra läxor, haha.

Vi använder tredjepartscookies för vår hemsida i syfte att analysera och förbättra upplevelsen på hemsidan och lära oss mer om våra användare. Genom att använda vår webbplats godkänner du användningen av cookies på det sätt som beskrivits.

Ok