Intervju: Alexander Ekholm

Intervju

Elev

Alexander Ekholm

Naturvetenskapsprogrammet, inriktning naturvetenskap
VRG Odenplan

Alexander har alltid gillat och haft lätt för matte och biologi. Det finns ju bara ett svar, och det är dessutom den bredaste linjen man kan gå, resonerar han.

Fråga

Vad är bäst med VRG Odenplan?

Svar

Lärarna är en av de bästa grejerna med skolan. Alla har olika stilar. Vår kemilärare har till exempel småförhör varje vecka istället för prov. Man blir mer motiverad med variation.

Fråga

Vilket är ditt favoritämne?

Svar

I matten är det ju mest att räkna och hitta rätt svar, vilket är skönt. I svenskan finns det utrymme för frågeställningar om vardagen, vi har fått med oss massa bra kunskaper inför livet.

Fråga

Vilka går naturprogrammet?

Svar

Många på mitt program har valt programmet för att det är brett, alla brinner ju inte för ämnena. Eleverna här är rätt målmedvetna och tar sig igenom det.

Fråga

Vad har du för intressen utanför skolan?

Svar

Jag har hållit på med karate i 8 år, i sommar ska jag upp i svart bälte! Det tar upp rätt mycket tid, jag tränar 5-6 gånger i veckan och tävlar. När jag är hemma och har tid sitter jag med en lärobok och försöker lära mig japanska också! Annars är jag intresserad av origami, spelar piano och försöker lära mig spela gitarr.

Fråga

Vad vill du göra efter studenten?

Svar

Är ju intresserad av Japan men har aldrig varit där. Så jag vill gå på språkkurs där i tre månader och sedan ta mig runt i Asien. Men först måste jag jobba och samla ihop pengar inför resan.

Fråga

Har du några tips till nya elever som söker natur/natur?

Svar

Det viktigaste är att du är intresserad och tycker att det är roligt, så sök ett program som du är intresserad av. Detsamma gäller med de individuella valen – strunta i meritgivande kurser och välj det du verkligen vill göra istället!

Vi använder tredjepartscookies för vår hemsida i syfte att analysera och förbättra upplevelsen på hemsidan och lära oss mer om våra användare. Genom att använda vår webbplats godkänner du användningen av cookies på det sätt som beskrivits.

Ok