Hur eleverna på VRS tänker kring män och kvinnor i historieundervisningen

20 december, 2017

Hur eleverna på VRS tänker kring män och kvinnor i historieundervisningen

Under historiemomentet har 9d fått vara en del av ett historieprojekt. Kristina Lanå, lektor på Stockholms universitet, har besökt klassen vid flertalet gånger och genomfört övningar i helkass och med en mindre grupp.

Projektet går ut på att undersöka hur eleverna tänker kring män och kvinnor i historieundervisningen. Eleverna har fått göra sorteringsövningar, där de i grupper har fått sortera bilder på män och kvinnor från historiska och samtida händelser och fått rangordna dem utifrån hur viktiga eleverna anser att de har varit och vad dessa betyder på ett mer personligt plan. Eleverna engagerade sig helhjärtat i övningarna och hade intensiva diskussioner med varandra. Kristina Lanå kommer tillbaka till 9d i vår för att berätta för att återkoppla kring vad hon har sett. Dessutom kommer projektet fortsätta i år 7.

unnamed

Vi använder tredjepartscookies för vår hemsida i syfte att analysera och förbättra upplevelsen på hemsidan och lära oss mer om våra användare. Genom att använda vår webbplats godkänner du användningen av cookies på det sätt som beskrivits.

Ok