Estetiska programmet

Inriktning Dans

Följ oss på insta

Om programmet

På estetiska programmet får du en konstnärlig utbildning med hög kvalitet. Samtidigt skaffar du dig en god grund för högskolestudier inom främst de konstnärliga, humanistiska och samhällsvetenskapliga områdena, vilket breddar dina framtida valmöjligheter. På skolan arbetar engagerade och kompetenta danslärare och under de tre åren kommer du även att få möta yrkesutövande dansare, koreografer och gästpedagoger.

icon-dancing-people

Inriktning dans

Älskar du att dansa? Vill du utveckla dig och din dans genom kreativt skapande? Då är dansutbildningen på VRG Campus Viktor Rydberg något för dig. Under dina tre år på Estetiska programmets dansinriktning får du regelbunden träning i jazz, street, modern, nutida dans och balett. Du får verktyg för att skapa, uttrycka och koreografera genom att arbeta med improvisation och komposition.

Se dansfilmen!

 

Följ med in och se verksamheten på nära håll. Dansläraren Karin och eleverna Freya, Ebba och Michaela berättar om olika kurser, moment, projekt och höjdpunkter med utbildningen. Under 2,5 minut får du en inblick i hur det är att vara danselev på VRG!

Cleopatra-Josephson-VRGJ-webb

“I dansundervisningen har vi både teoretisk och praktisk träning, och första terminen handlar mycket om jazz. Vi lär oss både steg och rörelsemönster som utgör jazzdansen, men vi lär oss också om historien av jazz. Vi har även en balettklass om veckan, vilket är viktigt för att få in en bra teknik-grund som kan bära en i alla stilar. ”

Noel Strömberg, Estet/Dans, Campus Viktor Rydberg

Mer information om färdighetsprov och hur du går tillväga för att söka till den här inriktningen kommer snart.

Ansök


För att ansöka till det här programmet, gå till Gymnasieantagningen och registrera dig!

Vad gör jag nu?

Utforska inriktningar

Det estetiska programmet erbjuds enbart på VRG Campus Viktor Rydberg. Utforska skolan närmre, och se även vilka andra inriktningar och program våra skolor erbjuder.

Läs mer

Inspiration

Avgångseleverna fick under våren 2021 repa in olika koreografier till Slutscen. Under en livesänd dansföreställning uppträdde eleverna för den digitala publiken. Se gärna föreställningen Utan varandra – Tillsammans i efterhand!

Att tänka på

Estetiska programmet på VRG är högskoleförberedande. Om du vill ha särskild behörighet till en viss högskoleutbildning är det viktigt att planera dina studier. Prata gärna med en studie- och yrkesvägledare om du vet vilken linje du vill studera vidare på högskolan.

Tillgängligt på dessa skolor

VRG Campus Viktor Rydberg

Frejgatan 30, 114 25 Stockholm

08-622 21 00

FAQ

Hur mycket dans är det i veckan på dansprogrammet?

Svar:

Du har sex timmar dans i veckan, varav tre timmar är teknikträning och tre timmar är improvisation och komposition. Du har även Dansteori en gång i veckan där vi bland annat läser om dansens historia, lär oss analysera dans och uppdaterar oss om vad som händer inom dansens värld.

Vilka dansstilar får vi dansa?

Svar:

Du kommer att få träna jazz, street, modern och nutida dans och balett.

Får man uppträda mycket på dansprogrammet?

Svar:

Ja det får du. Minst två gånger per år har vi föreställningar där vi visar upp vad vi har skapat och arbetat med under terminen.

Vi använder tredjepartscookies för vår hemsida i syfte att analysera och förbättra upplevelsen på hemsidan och lära oss mer om våra användare. Genom att använda vår webbplats godkänner du användningen av cookies på det sätt som beskrivits.

Ok