besök från kyoto

26 oktober, 2016

Besök från Japan på VRS Vasastan

Den 19 oktober hade Viktor Rydbergs skola Vasastan långväga besök av en delegation med rektorer och skolledare från Kyoto, Japan.

Syftet med resan var att lära sig mer om kreativa arbetssätt och hur vi förenar konst och vetenskap i undervisningen på stiftelsens skolor. Ett intressant besök med spännande frågeställningar kring hur vi kan öva eleverna att använda och tillämpa sina kunskaper i olika sammanhang och hur vi arbetar i ämnesövergripande projekt.

japan-delegation-vrs

Delegationen fick en föreläsning om våra skolor inom stiftelsen Viktor Rydberg, gjorde lektionsbesök och samtalade med elever. De gick även en rundvandring på VRG Odenplan och fick då möjlighet att träffa skolchef Kerstin Jacobsson Hallén och stiftelsens grundare Louise Westerberg och Louise Ankarcrona.

– Våra elever fick beröm för sina språkkunskaper och bemötande, de representerade skolan på ett mycket fint sätt, berättar rektor Ingela Spets.

Vi använder tredjepartscookies för vår hemsida i syfte att analysera och förbättra upplevelsen på hemsidan och lära oss mer om våra användare. Genom att använda vår webbplats godkänner du användningen av cookies på det sätt som beskrivits.

Ok