UF-JULMARKNAD 2021

Eleverna på ekonomiprogrammet bedriver UF, Ung Företagsamhet, i nära samarbete med representanter från näringslivet. Även elever som går andra program kan välja kursen Entreprenörskap där även de får starta UF-företag. Lärarna på dessa kurser har själva bred erfarenhet från näringslivet. Kurserna ger eleverna en fantastisk möjlighet att skapa kontakter och att kombinera teoretiska kunskaper med praktiska erfarenheter. De flesta har dessutom väldigt roligt under sin UF-tid.

Ta del av 18 företags pitcher – kanske ska du slå till på någon tjänst eller produkt som de erbjuder?

Bivara / Choli / Ecelle / Golfmyntet / Hang Up / Jobbkompassen / Kort&Gott / Motverkan / Organisera / PickMe / ReSport / ReTeaBag / SeeUS / Shocase / Studiekollen / Waist-In / Zip-Up 77 / Zponz

Bivara UF

Vi är Bivara UF och vårt mål är att skapa en hållbarare vardag genom att ersätta en vardaglig produkt som plastfolie med det roligare och miljövänligare alternativet bivaxdukar. Bivaxdukar är en produkt som är lätt att hantera då den håller i ett helt år och tvättas lätt genom att sköljas med vatten, dessutom bidrar det till en bättre miljö för bin och minskad konsumtion av plast. Vi vill att man ska kunna Bivara god mat med gott samvete!

Instagram: Bivara
TikTok: @Bivara UF
Facebook: Bivara
Mail: bivarauf@gmail.com

Se Bivaras film!

Namnlös design (5)

Cholí UF

Cholí Uf erbjuder breda tyghårband gjorda av återvunnna textiliter. Alla hårband är tillverkade av gamla kläder och sys av oss i teamet. Vår vision är att vara både moderitkiga och hållbara i hela vår process. Därför paketeras varje hårband i kuvert sydda av återvunna modetidningar. Hårbanden kommer i två modeller; 01 och 02. Modell 01 är sydd av “t-shirt”- tyg och kostar 109 kr. Modell 02 är sydd av lite lyxigare tyger och kostar 149 kr.

Instagram: Choli
Mail: ufcholi@gmail.com
Plick: Choli.uf

Se Cholis film!

Choli

Ecelle UF

Ecelle UF säljer handgjorda pannband tillverkade av 100% återvunnet textil. Genom att ge begagnade textilier ett nytt liv motverkar vi onödigt klädsvinn. Vårt mål är att erbjuda modeintresserade ett klimatsmart alternativ till trendiga håraccessoarer – varma hjärtan förtjänar varma öron!

Se Ecelles film!

Ecelle

Golfmyntet UF

Vi på Golfmyntet UF erbjuder markeringsknappar i hög kvalitet och i limiterad upplaga med citat från kända golfprofiler. Vårt första släpp innehåller ett citat från självaste John Daly. Vi står själva för design och priset ligger på 39 kr/st. ​

Elever: Arvin Talebian, Hugo Forsgren och William Jakobsson

Instagram: Golfmyntet
Mail: golfmyntetuf@gmail.com

Se Golfmyntets film!

Hang Up UF

Vår affärsidé är att skapa funktionella, exklusiva och stilrena galgar av 100% återanvända material. Galgarna hindrar kläder från att glida av och fungerar, tack vare sin smakfulla design, som självständiga inredningsdetaljer.

Instagram: Hang Up
TikTok: @PickMe UF

Se Hang Ups film!

Hang Up

Jobbkompassen UF

Vi rekryterar ungdomar från gymnasieskolor runt om i Stockholmsregionen. Genom att skräddarsy ungdomars erfarenhet och personlighet med rätt yrke ser vi till att varje person hittar rätt. Företag får på så sätt den mest lämpliga kandidaten för jobbet samtidigt som den arbetssökande banar väg för en framtid i arbetslivet.​

Elever: Fabian Johannesson, Hannah Kullberg, César Kylberg och Hannah Sifvert

Instagram: Jobbkompassen
Mail: jkompassen@gmail.com
Hemsida: Jobbkompassen

Se Jobbkompassens film!

Jobbkompassen

Kort & Gott UF

Kort & Gott UF tillverkar miljövänliga, egendesignade och stilrena gratulationskort, sålda i buntar om 10 med 5 olika designs, helt utan onödiga streckkoder, prisklasser och förbestämda texter. Våra kort kan därför bli mer personliga efter önskemål och anpassas till livets alla stunder.

Elever: Ellie Sidenmark, Engla Karlsson Tarstad, Kajsa Lindwall och Miranda Larsson,

Instagram: Kort & Gott
Facebook: Kort & Gott
Mail: kortochgottuf@gmail.com
Hemsida: Kort & Gott

Se Kort och Gotts film!

KortochGott

Motverkan UF

Vi på Motverkan UF säljer unika armband av mörkgröna stenpärlor med en berlock i form av livets träd som stöd för ungas kamp mot ångest. Vi kommer även att skänka 10% av vår vinst till den ideella organisationen Aldrig Ensam som aktivt arbetar för att förebygga psykisk ohälsa.
Tillsammans kan vi skapa förändring!

Elever: Wilma Trollsfjord, Lilly Eriksson, Emilie Cao och Linus Borgström

Instagram: Motverkan
Facebook: Motverkan
Mail: motverkan.uf@gmail.com
Hemsida: Motverkan

Se Motverkans film!

Motverkan

Organisera UF

Organisera uf säljer necessärer till för att organisera i väskan, förvara alla småsaker på ett och samma ställe och slipp stökiga väskor!
Necessärerna men kostar 149kr varav 10% av vinsten går till Roks. 

Elever: Iris Kenttä, Vanessa Hultvi, Vendela Tholerus

Instagram: Organisera
Mail: organiserauf.vrg@gmail.com
Hemsida: Organisera

Se Organiseras film!

Organisera

PickMe UF

Pick Me har visionen att uppmärksamma allvarliga frågor och samhällsproblem på ett trendigt och smakfullt sätt. Vi vill ge alla möjlighet att ta ställning i viktiga frågor som t.ex. homofobi och sexism. Detta genom plektrum och armband med snygga motiv och budskap. Våra produkter är enkla, multifunktionella och självklart estetisk tilltalande. Köp våra plektrum nu för 20 kr/st och tillsammans gör vi skillnad, ett plektrum i taget!

Elever: Jonna Holst, Irma Meldahl, Julia Cohen, Sofie Raab och Sebastian Lagerstedt Wallin

Instagram: PickMe
TikTok: @PickMe UF
Mail: pickme.uf@gmail.com
Hemsida: PickMe

Se PickMes film!

PickMe UF

ReSport UF

ReSport UF är insamlare och återförsäljare av second hand-sportutrustning. Genom vår Instagram och hemsida kan du både sälja det du inte längre använder och få ersättning när vi säljer det åt dig, men även införskaffa dig nya sporttillbehör. För miljön och plånbokens skull! Re-sell, do sports.  

Elever: Ella Rutqvist, Elvira Börtemark, Paula Asp Sondéll, Hugo Brandt och Axel Olsson

Instagram ReSport
Mail: ufresport.gmail.com
Hemsida: ReSport

Se ReSports film!

ReSport

ReTeaBag UF

ReTeaBag UF är ett företag som brinner för att tedrickandet enklare och miljövänligare. Vi förser teälskaren med återanvändningsbara, funktionella och miljösmarta tepåsar som en själv fyller på med löste. Tepåsarna engagerar också den medvetna konsumenten, genom de olika färgerna, för att belysa jämställdhet (orange), psykisk ohälsa (blå) och miljön (grön).  

Elever: Sara Tauberman, Anna Lundgren, Alvin Khan, Fanny Broman och Anna Wahlman

Instagram: ReTeaBag
Facebook: ReTeaBag
Mail: Reteabaguf@gmail.com
Hemsida: ReTeaBag

Se ReTeaBags film!

ReTeaBag

SeeUs UF

Vi vill göra det lättare att samtidigt vara säker och snygg ute i trafiken. Med våra påstrykbara reflexer kan man enkelt lysa upp och synas i mörkret med antingen ett hjärta, en blixt, en stjärna eller en smiley, eller kanske alla tillsammans?

Elever: Hugo Carnefeldt, Isabella Årman, Wilma Erlandsson och Wilma Alfes

Instagram: SeeUs
Mail: contactseeusuf@gmail.com
Hemsida: SeeUs

Se SeeUSs film!

SeeUs

Shocase UF

Vi är fyra tonåringar som under hela vår skoltid varit trötta på fula och dyra datorfodral. Vi bestämde oss därför att ta saken i egna händer och skapa praktiska och prisvärda fodral som elever kan bära med stolthet. Vår stil är inspirerad från gatukonst och blir till ett unikt, personligt och färgsprakande fodral som passar alla laptops.

Elever: Molly McArdle, Otto Rydbacken, Meja Kunnari Nilsson och Alex Lidzell.

Instagram: Shocase
Mail: mailto:shocaseuf@gmail.com

Se Shocases film!

Shocase

Studiekollen UF

Studiekollen vill hjälpa elever att studera smartare och effektivare, genom skräddarsydda coachingsamtal via Google Meet. Vi planerar, strukturerar och balanserar skolarbetet baserat på vetenskapligt bevisade studier, för att tillgodose varje elevs specifika behov och se till att både plugg och fritid får plats.

Elever: Emil Friberg, My Atterfors, Joakim Duan, Lovisa Dernestam och Bianca Månsson.

Instagram: Studiekollen
Mail: studiekollen@gmail.com
Hemsida: Studiekollen

Se Studiekollens film!

Studiekollen

Waist-In UF

Vem äger inte ett par jeans eller byxor som är för stora? Som åker ner och inte sitter som du vill. Visst kan du köpa ett bälte, men en mer prisvärd och diskret lösning har vi!
Vårt företag heter Waist-In och vi säljer justerbara byxknappar.
Vår produkt håller jeansen uppe och är en del av övergången till slow-fashion.
Med våra knappar behövs inte nya jeans köpas eller du sitta och sy de som inte passar – köp istället en knapp för 49 kr styck.

Elever: Allis Lindström, Enoch Chan, Jill Viotti och Irmak Ülcan.

Instagram: WaistIn
Mail: waist.uf@gmail.com
Hemsida: WaistIn

Se Waist-Ins film!

Waist in

Zip-Up 77 UF

Vi på Zip-Up 77 ger gamla kläder nytt liv genom att handmåla diverse motiv. Designen görs både av oss i företaget och av kunder som beställer specifika designer. Allt för att ge dig som kund en unik tröja som passar din stil! Plaggen är second hand och färgen är ekologisk, detta för att vara så snäll mot klimatet som möjligt och för att du ska bära dina kläder med gott samvete.

Instagram: Zip-Up 77

Se Zip-Up 77s film!

Zipup77

Zponz UF

Zponz UF är en tjänst som kopplar samman företag och influencers för unika samarbeten. Genom vår enkla hemsida så kan företag och influencers ansöka om en samarbetspartner i vårt nätverk. Vi skapar perfekta matchningar som blir en del av framtidens marknadsföring – influencer marketing.

Elever: Emma Hamberg, Andrea Romanus, Vera Liljefors, Michaela Dahl och Melina Pispas.

Instagram: Zponz
TikTok: @zponz_uf
Mail: zponz.uf@gmail.com
Hemsida: Zponz

Se Zponzs film!

Zponz

Vi använder tredjepartscookies för vår hemsida i syfte att analysera och förbättra upplevelsen på hemsidan och lära oss mer om våra användare. Genom att använda vår webbplats godkänner du användningen av cookies på det sätt som beskrivits.

Ok