Stiftelsen Viktor Rydbergs skolor har fått klartecken från Skolinspektionen att till höstterminen 2021 öppna sin första F-9 skola, Viktor Rydbergs skola Fisksätra (VRS Fisksätra). Torsdag 24 september öppnar nu köregistreringen på vrskolor.se.

2020-09-21
Klartecken för etablering av Viktor Rydbergs skola Fisksätra - 24/9 öppnar köregistreringen

När beskedet om att skolan kan etableras står klart kan projekteringen fortgå och arbetet med att starta Stiftelsens åttonde skola intensifieras. 

– Att även få möta elever i de yngre åldrarna känns som helt rätt steg. Vi kommer att arbeta mycket med språkutveckling som är grunden för all inlärning. Stiftelsens värdegrund kommer som alltid vid nyetableringar att genomsyra verksamheten, säger skolchef Amanda Hurst.

Nu kan köregistreringen till skolan öppna, som ska fylla 50% av platserna på skolan. Resterande 50% av platserna fördelas enligt närhetsprincipen.  

– Till de tre högstadieskolor vi har sedan tidigare är intresset stort bland elever och föräldrar. Köerna är långa till VRS Vasastan (7-9) och VRS Sundbyberg (7-9), som är de skolor som tillämpar köprincip. Nu ser vi fram emot att ge ännu fler elever möjlighet att vara elev inom Viktor Rydberg, säger Amanda Hurst.

Som tidigare meddelat genomgår skolbyggnaden en totalrenovering som Stena Fastigheter står för. Arkitekt är Thomas Sandell. När VRS Fisksätra är fullt utbyggd kommer ungefär 540 elever, från förskoleklass till årskurs 9, att gå på skolan.

Stiftelsen Viktor Rydbergs skolor är en icke-vinstdrivande stiftelse, vars eventuella överskott återinvesteras i verksamheten. Stiftelsen startades 1994 och driver tre högstadieskolor och fyra gymnasieskolor i stockholmsområdet med fler än 3500 elever och 370 anställda.  

Amanda Hurst, skolchef

 

Vi använder tredjepartscookies för vår hemsida i syfte att analysera och förbättra upplevelsen på hemsidan och lära oss mer om våra användare. Genom att använda vår webbplats godkänner du användningen av cookies på det sätt som beskrivits.

Ok