Ny skolchef för Stiftelsen Viktor Rydbergs skolor blir Amanda Hurst, och ny rektor för VRG Odenplan blir Kara Barker-Åström.

2020-04-24
Ny ledning i Stiftelsen Viktor Rydbergs skolor och på VRG Odenplan från nästa läsår

I sommar avslutar Kristy Lundström sitt treåriga kontrakt som skolchef för Stiftelsen Viktor Rydbergs skolor och återvänder, som ursprungligen överenskommits, till USA. Kristy har under sina många år inom Stiftelsen varit oerhört uppskattad och har starkt bidragit till Stiftelsens framgång.

Amanda Hurst, rektor vid Viktor Rydbergs gymnasium Djursholm, kommer att ta över ledningen av verksamheten. Amanda har sedan början av vårterminen arbetat nära Kristy och oss och har haft god tid att sätt sig in i uppdraget. Vi ser med stor tillförsikt och glädje emot att ha Amanda i ledningen för Stiftelsen. 

Amanda har, innan hon kom till VRG, arbetat med skolutveckling under många år, bl.a. i sin roll som skolledare i Täby kommun och som rektor på Hersby gymnasium på Lidingö. Amanda fortsätter även sitt uppdrag som rektor för VRG Djursholm.

När Christina Nyström lämnar Stiftelsen Viktor Rydbergs skolor efter 14 år blir, tar Kara Barker-Åström över rektorskapet på VRG Odenplan. Christinas ledarskap har uppskattats av kollegor, elever och styrelse. Vi önskar henne lycka till!

Kara kommer närmast från VRG Djursholm, där hon varit biträdande rektor sedan år 2012 efter att ha arbetat som lärare i naturvetenskap och biologi. I den egenskapen blev hon, tillsammans med Roger Lister från VRG Djursholm, av Microsoft utnämnd till Europas mest innovativa lärare.

Det team av engagerade och kvalificerade ledare som arbetar inom stiftelsen och som är beredda att axla ledarskap är en styrka, som utmärker Stiftelsen Viktor Rydbergs skolor.

Styrelsen för Stiftelsen Viktor Rydbergs skolor

Vi använder tredjepartscookies för vår hemsida i syfte att analysera och förbättra upplevelsen på hemsidan och lära oss mer om våra användare. Genom att använda vår webbplats godkänner du användningen av cookies på det sätt som beskrivits.

Ok