Elevintervju – Moa

Intervju

Elev

Moa Westin

Program

Estetiska programmet, inriktning musik singer/songwriter
VRG Sundbyberg

Moa var en av de första 160 eleverna på skolan när VRG Sundbyberg startade sin verksamhet hösten 2019. Estetiska programmet med inriktning musik har två profiler – musikproduktion och singer/songwriter. Här berättar Moa om varför hon valde att börja på VRG Sundbybergs estetiska program, hur hon tycker att undervisningen är och vad man ska tänka på när man väljer gymnasium.

Alexander Donka

Fråga

Varför valde du att börja på VRG Sundbyberg?

Den huvudsakliga anledningen till att jag valde att börja på VRG var för att man får stor möjlighet att själv välja vilka kurser man vill läsa, så att man både kan läsa estetiska- och teoretiska kurser och ändå få högskolebehörighet.

Fråga

Varför valde du att gå Estetiska programmet inriktning musik singer/songwriter?

Jag har alltid gillat att hålla på med musik och ville ha högskolebehörighet. Att få hålla på med musik om dagarna tycker jag är kul. Dessutom visste jag att VRG är en bra skola och att lärarna satsar.

Fråga

Vad tycker du är positivt med skolan?

Vi har fina lokaler, skolmaten är god och mina lärare är väldigt bra, så jag tycker att skolan är bra.

Fråga

Berätta hur musiklektionerna är!

Det är lite olika beroende på vilket musikämne vi pluggar. Vi får vara med och påverka om vad vi ska musicera. Alla elever på Estetprogrammet, oavsett om man går musikproduktion eller singer/songwriter, har kursen Ensemble. Där spelar vi ofta i band till en låt som antingen vi eller läraren har valt. Det varierar vilket instrument man spelar, men oftast är det en eller flera av oss sångare som sjunger och resten spelar. Ibland spelar vi i helgrupp och ibland delar vi upp oss i mindre grupper.

Fråga

Hur är dina lärare?

Mina lärare är asbra och satsiga, och lär dessutom ut på ett bra sätt. Vi arbetar ofta i grupp på olika sätt, och det är både nyttigt och utmanande men samtidigt lärorikt.

Fråga

Vilka är dina tre bästa tips till elever som ska välja gymnasium?

– Gå en linje som du tycker är kul, inte som du känner att du måste gå eller som dina kompisar kommer välja.

– Läs på om flera olika gymnasium så att du inte fastnar för bara ett gymnasium om du inte skulle komma in där sen.

– Var inte orolig för att du ska hamna på ett dåligt gymnasium eller i en dålig klass, det löser sig ALLTID!

Vi använder tredjepartscookies för vår hemsida i syfte att analysera och förbättra upplevelsen på hemsidan och lära oss mer om våra användare. Genom att använda vår webbplats godkänner du användningen av cookies på det sätt som beskrivits.

Ok