Samhällsvetenskapsprogrammet

Inriktning Samhällsvetenskap

Om programmet

Samhällsvetenskapsprogrammet på VRG Campus Viktor Rydberg ger dig en bred utbildning inom samhällsvetenskap, humaniora och ledarskap. En del av inlärningen sker genom rollspel och annan upplevelsebaserad undervisning, ett roligt sätt att se till att utveckla sina kunskaper i olika samhällsfrågor.

cityscape

Inriktning Samhällsvetenskap

Är du intresserad av samhällsstrukturer, historia och moderna språk? Drömmer du om att jobba med marknadsföring, bli statsvetare eller journalist? I denna allmänbildande och breda inriktning lär du dig om samhällsstrukturer och människors livsvillkor. Du breddar och fördjupar dina kunskaper om olika samhällsfrågor genom att tolka, förklara och använda samhällsvetenskapliga metoder.

Så här söker du till denna inriktning

Du söker på samma sätt som till andra skolor. Det är Gymnasieantagningen i Stockholms län som handhar intagningen.

Ansök


För att ansöka till det här programmet, gå till Gymnasieantagningen och registrera dig!
Måns-Gradén-VRGJ-webb

Sök Sam-Sam om du tycker att SO-ämnena är intressanta och vill lära dig mer om hur samhället och världen fungerar. Det är även en väldigt bred utbildning så man kan plugga nästan vad man vill efter gymnasiet, särskilt om man lägger till Matte 3. Något som också är bra är att man kan lägga till estetiska kurser om man vill ha en lite mer kreativ kurs som ett avbrott i schemat. VRG är en bra skola att gå sam på då lärarna är väldigt kompetenta och eleverna har ofta ett stort intresse i sam ämnena vilket bidrar till diskussioner som är givande och intressanta.

Livia Grim, årskurs 2, Sam/Sam, Campus Viktor Rydberg

Tillgängligt på dessa skolor

VRG Campus Viktor Rydberg

Frejgatan 30, 113 49 Stockholm

08-622 21 00

Vad gör jag nu?

Utforska skolorna

Det här programmet har flera inriktningar. Kanske kan du läsa ett annat program med den inriktning du är intresserad av? Utforska vilka kombinationer stiftelsens skolor erbjuder, läs intervjuer med lärare och elever och besök framförallt Öppet Hus för att få en känsla för vilken skola som passar dig!

Läs mer

Tips

Logga in på Min gymnasieguide, där kan du markera dina favoritutbildningar och få påminnelser när skolorna erbjuder Öppet hus och andra aktiviteter.

Läs mer

Vi använder tredjepartscookies för vår hemsida i syfte att analysera och förbättra upplevelsen på hemsidan och lära oss mer om våra användare. Genom att använda vår webbplats godkänner du användningen av cookies på det sätt som beskrivits.

Ok