Samhällsvetenskapsprogrammet

Inriktning beteendevetenskap

 

 

Om programmet

 

 

Samhällsvetenskapsprogrammet på VRG ger dig en bred utbildning inom samhällsvetenskap, humaniora, ledarskap kommunikation och den internationella världen. En del av inlärningen sker genom rollspel och annan upplevelsebaserad undervisning, ett roligt sätt att se till att utveckla sina kunskaper i olika samhällsfrågor.

icon-brain

 

Inriktning Beteendevetenskap

 

Är du intresserad av vad som formar och påverkar människan? Vet du varför länder agerar som de gör? Vill du arbeta med människor, internationella relationer eller samhällsfrågor, och bygga en grund för vidare utbildning? Genom den här inriktningen får du kunskaper i psykologi, sociologi, internationella relationer och ledarskap som hjälper dig att utveckla förmågan att se samband i hur människor och samhällsstrukturer interagerar med varandra. Tillsammans med möjligheten att även välja till estetiska kurser är detta program perfekt för den som värdesätter bildning!

Så här söker du till denna inriktning

Du söker på samma sätt som till andra skolor. Det är Gymnasieantagningen i Stockholms län som handhar intagningen.

Ansök


För att ansöka till det här programmet, gå till Gymnasieantagningen och registrera dig!
Leo Gerdén

Om du vill lära dig på bästa vis med lärare som engagerar, uppmuntrar och bryr sig, är Campus Viktor Rydberg skolan för dig! Du kommer definitivt vara väl förberedd inför universitetet, speciellt om du vill plugga utomlands.

Kristina Jamil, Samhällsvetenskapsprogrammet inriktning beteende, Campus Viktor Rydberg

Tillgängligt på dessa skolor

VRG Djursholm

Viktor Rydbergs väg 29, 182 62 Djursholm

08-622 21 10

Campus Viktor Rydberg

Frejgatan 30, 113 49 Stockholm

08-622 21 50

Vad gör jag nu?

Utforska skolorna

Det här programmet har flera inriktningar. Kanske kan du läsa ett annat program med den inriktning du är intresserad av? Utforska vilka kombinationer stiftelsens skolor erbjuder, läs intervjuer med lärare och elever och besök framförallt Öppet Hus för att få en känsla för vilken skola som passar dig!

Läs mer

Tips

Logga in på Min gymnasieguide, där kan du markera dina favoritutbildningar och få påminnelser när skolorna erbjuder Öppet hus och andra aktiviteter.

Läs mer

Vi använder tredjepartscookies för vår hemsida i syfte att analysera och förbättra upplevelsen på hemsidan och lära oss mer om våra användare. Genom att använda vår webbplats godkänner du användningen av cookies på det sätt som beskrivits.

Ok