Naturvetenskapsprogrammet

Inriktning naturvetenskap och samhälle

Om programmet

På Naturvetenskapsprogrammet får du maximal behörighet för vidare studier, både i Sverige och utomlands. Våra studievägledare hjälper gärna till med ditt framtidsval. VRG har välutrustade laborationssalar och flera av lärarna på programmet har forskarbakgrund.

cityscape

 

Inriktning Naturvetenskap och Samhälle

 

Är du intresserad av samspelet mellan människan och miljön och av hur olika faktorer kan stödja en hållbar samhällsutveckling? Inriktningen Naturvetenskap och samhälle ger dig kunskaper inom naturvetenskap, samhällskunskap och geografi och låter dig studera människan som biologisk, social och kulturell varelse. Du får en fördjupad förståelse för hur vi samspelar med naturen, samhället och tekniken.

Söka till VRG Djursholm eller Campus Viktor Rydberg?

För att söka till VRG Djursholms och Campus Viktor Rydbergs naturvetenskapsprogram inriktning samhällsvetenskap väljer du i gymnasievalet naturvetenskapsprogrammet inriktning naturvetenskap. Valet för inriktningen samhällsvetenskap görs först mot slutet i årskurs 1 och inför årskurs 2.

Felipe-Lindqvist-VRGD-webb

“Jag tycker personligen att VRG Djursholm är det självklara valet för framtida gymnasiesökande elever. Vidare tycker jag också att Natur Sam, är en självklarhet. Att få en känsla av hur alla skolans program fungerar är ett tillfälle man inte vill missa. Att få studera med flera olika elever och samtidigt få den inlärning man bara får i Natur Sam är ovärdeligt.”

Daniel Dahlquist-Sjöberg, årskurs 3, Natur/Sam VRG Djursholm

Felipe-Lindqvist-VRGD-webb

“Jag tycker miljön på skolan är bäst. Alla stöttar varandra och det finns ingen konkurrens mellan elever. Lärarna försöker hjälpa så mycket de kan och mentorerna ser alltid till att man har det bra. VRG har en miljö som är väldigt peppande och jag tycker att man blir väldigt motiverad att plugga och uppnå sina mål.”

Susanna Carlemalm, årskurs 1, Natur/Sam, Campus Viktor Rydberg

Ansök


För att ansöka till det här programmet, gå till Gymnasieantagningen och registrera dig!

Tillgängligt på dessa skolor

VRG Campus Viktor Rydberg

Frejgatan 30, 113 49 Stockholm

08-622 21 50

VRG Djursholm

Viktor Rydbergs väg 29, 182 62 Djursholm

08-622 21 10

Vad gör jag nu?

Utforska skolorna

Det här programmet har flera inriktningar. Kanske kan du läsa ett annat program med den inriktning du är intresserad av? Utforska vilka kombinationer stiftelsens skolor erbjuder, läs intervjuer med lärare och elever och besök framförallt Öppet Hus för att få en känsla för vilken skola som passar dig!

Läs mer

Tips

Logga in på Min gymnasieguide, där kan du markera dina favoritutbildningar och få påminnelser när skolorna erbjuder Öppet hus och andra aktiviteter.

Läs mer

Vi använder tredjepartscookies för vår hemsida i syfte att analysera och förbättra upplevelsen på hemsidan och lära oss mer om våra användare. Genom att använda vår webbplats godkänner du användningen av cookies på det sätt som beskrivits.

Ok