Naturvetenskapsprogrammet

Inriktning naturvetenskap

Om programmet

På Naturvetenskapsprogrammet får du maximal behörighet för vidare studier, både i Sverige och utomlands. Våra studievägledare hjälper gärna till med ditt framtidsval.
VRG har välutrustade laborationssalar och flera av lärarna på programmet har forskarbakgrund.

icon-flasks

Inriktning naturvetenskap

Drömmer du om att studera till arkitekt, veterinär, läkare, spelutvecklare eller ingenjör? Inriktningen naturvetenskap ger dig fördjupade kunskaper inom biologi, fysik, kemi och matematik och du går ut gymnasiet med högsta behörighet till de allra flesta högskolorna. På VRG blandas det teoretiska med praktisk erfarenhet genom experiment, laborationer, fältstudier och andra moment.

Så här söker du till denna inriktning

Du söker på samma sätt som till andra skolor. Det är Gymnasieantagningen i Stockholms län som handhar intagningen.

Ludvig Holm

När jag kom hit efter högstadiet var de största positiva överraskningarna dels hur vänliga alla var, lärarna, klasskamraterna och andra elever på skolan. Jag blev också förvånad av hur fina lokalerna var, och hur studiemotiverad man blir av att trivas i sin omgivning.

Flora Helmertz, årskurs 1, Naturvetenskapsprogrammet inriktning naturvetenskap, Campus Viktor Rydberg

samir

Jag är väldigt glad att VRG ger alla möjligheten att kombinera akademiska studier med praktiska och kreativa kurser. Naturvetenskap är något som jag ser mig själv jobba med men jag älskar samtidigt konst och att rita och måla och då har jag kunnat välja bild och form som ett av mina individuella val.

Alba Söderström, årskurs 2, Naturvetenskapsprogrammet inriktning naturvetenskap, VRG Sundbyberg

Ansök


För att ansöka till det här programmet, gå till Gymnasieantagningen och registrera dig!

Tillgängligt på dessa skolor

VRG Campus Viktor Rydberg

Frejgatan 30, 113 49 Stockholm

08-622 21 50

VRG Djursholm

Viktor Rydbergs väg 29, 182 62 Djursholm

08-622 21 10

VRG Sundbyberg

Landsvägen 66, 172 65 Sundbyberg

070-828 16 31

Vad gör jag nu?

Utforska skolorna

Det här programmet har flera inriktningar. Kanske kan du läsa ett annat program med den inriktning du är intresserad av? Utforska vilka kombinationer stiftelsens skolor erbjuder, läs intervjuer med lärare och elever och besök framförallt Öppet Hus för att få en känsla för vilken skola som passar dig!

Läs mer

Tips

Logga in på Min gymnasieguide, där kan du markera dina favoritutbildningar och få påminnelser när skolorna erbjuder Öppet hus och andra aktiviteter.

Läs mer

Vi använder tredjepartscookies för vår hemsida i syfte att analysera och förbättra upplevelsen på hemsidan och lära oss mer om våra användare. Genom att använda vår webbplats godkänner du användningen av cookies på det sätt som beskrivits.

Ok