Naturvetenskapsprogrammet

Särskild variant musik

 

Om programmet

På Naturvetenskapsprogrammet får du maximal behörighet för vidare studier.
VRG har välutrustade laborationssalar och flera av lärarna på programmet har forskarbakgrund. Du som läser naturvetenskapsprogrammet på VRG kan välja konstnärlig eller teoretisk inriktning utifrån ditt intresse.

icon-drum

Särskild variant musik

Naturvetenskapsprogrammet med särskild variant musik är en utmärkt inriktning för dig som älskar musik och vill fördjupa dig i ditt instrument och i ensemblespel. Hit söker du som sjunger eller spelar gitarr, keyboard/piano, bas, trummor eller blåsinstrument. Den musikaliska inriktningen är främst mot pop/rock/soul och jazz. Under dina tre gymnasieår arrangeras konserter och uppspel, både i våra egna lokaler och på stan.

Ella-Usher-VRGO-webb

”För mig är det den perfekta kombinationen att gå Natur-Musik! Jag får möjlighet att tillsammans med mina klasskompisar utöva ett av våra gemensamma fritidsintressen på skoltid. Utöver musiken läser vi samma kurser som på naturvetenskapsprogrammet, och kommer även att få den behörigheten.

Vera Amorell Hellberg, Natur/Musik, Campus Viktor Rydberg

Ansök

 

Du söker till detta program via Gymnasieantagningen. Efter ansökan kommer du att få ett mejl där du ombeds att anmäla dig till ett färdighetsprov. Du behöver inte registrera dig någonstans för att få detta mejl, som skickas till den mejladress du har uppgett till Gymnasieantagningen.

 

 

Hur går färdighetsprovet till?

Alla som söker till Naturvetenskapsprogrammet, särskild variant musik med pop- och rockinriktning, blir kallade till ett färdighetsprov. Du kan maximalt få 100 poäng på färdighetsprovet, som sedan läggs ihop med den totala poängen från dina högstadiebetyg. Maximalt antal poäng är 440 (betyg + färdighetsprov). Det är detta meritvärde som avgör din rangordning bland övriga sökande. För att bli antagen måste du ha betyget C eller högre i Musik från högstadiet.

Färdighetsprovet består av tre delar.

A

Du spelar och/eller sjunger en låt som du valt själv. Vill du ha ackompanjemang till din låt kan du ha med en inspelad bakgrund. Du kan också få hjälp av juryn med piano- eller gitarrkomp. Tag i så fall med noter/ackord, eller maila dessa till oss i förväg.

B

Du spelar och/eller sjunger en av våra obligatoriska sånger. Du väljer någon av dessa:
Himlen är oskyldigt blå,
You Are The Sunshine Of My Life.

Spelar du ett kompinstrument, som gitarr eller piano, vill vi gärna höra dig kompa, dvs spela efter ackordanalysen. Om du kan spela fler än ett instrument, finns möjlighet att visa det. Bara det sker inom de 10 minuter du har med juryn.

C

I samband med provet pratar vi med dig och ställer frågor kring din musikaliska bakgrund. Är du basist eller trummis kan ett kort oförberett prov tillkomma.

 

Datum för färdighetsprov (andra sökomgången)

Färdighetsprovet för andra sökomgången i musik äger rum torsdagen den 25 maj.
Har du frågor om själva färdighetsproven kontakta Carina Johansson eller Anton Lillienwall.

Färdighetsprovet för första sökomgången är avslutad.

 

Plats färdighetsprov

Färdighetsproven i musik äger rum på Frejgatan 30, 113 49 Stockholm i våra musiksalar.
Hitta till oss på VRG Campus Viktor Rydberg.

Tillgängligt på dessa skolor

VRG Campus Viktor Rydberg

Frejgatan 30, 113 49 Stockholm

08-622 21 50

Vad gör jag nu?

Utforska skolorna

Det här programmet har flera inriktningar. Kanske kan du läsa ett annat program med den inriktning du är intresserad av? Utforska vilka kombinationer stiftelsens skolor erbjuder, läs intervjuer med lärare och elever och besök framförallt Öppet Hus för att få en känsla för vilken skola som passar dig!

Läs mer

Tips

Logga in på Min gymnasieguide, där kan du markera dina favoritutbildningar och få påminnelser när skolorna erbjuder Öppet hus och andra aktiviteter.

Läs mer

Vi använder tredjepartscookies för vår hemsida i syfte att analysera och förbättra upplevelsen på hemsidan och lära oss mer om våra användare. Genom att använda vår webbplats godkänner du användningen av cookies på det sätt som beskrivits.

Ok