Ekonomiprogrammet

Inriktning ekonomi

Om programmet

Ekonomiprogrammet ger utbildning inom ekonomi och samhällsvetenskap. Det är ett brett högskoleförberedande program, där du även rent praktiskt får lära dig företagandets villkor, genom att starta UF-företag och samarbeta med mentorföretag. En del av inlärningen sker genom rollspel och annan upplevelsebaserad undervisning – ett roligt sätt att bli kunnig inom olika ekonomi- och samhällsfrågor. Inom det individuella valet kan du välja kurser från Naturvetenskaps- eller Samhällsvetenskapsprogrammet eller utveckla din konstnärlighet, genom att välja kurser som finns på det Estetiska programmet, exempelvis bild, musik eller digital produktion. Du kan också välja att ägna dig åt idrott.

icon-diagram

Inriktning Ekonomi

Drömmer du om att starta ett eget företag eller att arbeta med marknadsföring, ledarskap och organisation? På ekonomi-inriktningen fördjupar du dig inom företagsekonomiska områden som redovisning, kalkylering samt marknadsföring.

Hampus Wachtmeister

“Jag sökte till VRG för att jag hade hört från vänner och bekanta att skolan håller god kvalité när det gäller utbildning. Jag hade även hört att stämningen var bra mellan eleverna och att man har väldigt roligt som elev på skolan. Jag hade även hört att VRG har bra extra anpassningar för de som behöver, vilket var extremt viktigt för mig som har ADHD.”

Lea Gillberg, årskurs 1, Ekonomiprogrammet inriktning ekonomi, VRG Djursholm

andrea.farell

Jag tycker att ni borde söka hit då det är en skola som kommer ge möjligheten att få dig som person att inte bara utvecklas inom alla skolämnen utan även som person. De ger dig en möjlighet att få ta del i hur skolan ska utvecklas och förbättras. Du får även chansen att gå med i elevkåren vilket har varit en extremt rolig och lärorik upplevelse.

Oscar Lundegrén, årskurs 1, Ekonomiprogrammet inriktning ekonomi, VRG Sundbyberg

Vera Liljefors

Jag tycker att framtida elever borde söka till VRG eftersom det är en bra skola med engagerade lärare som bryr sig om eleverna och deras utveckling. Lärarna är även roliga vilket gör att skoldagarna blir betydligt lättare och man blir mer motiverad till att plugga.

Linnea Zetterberg, Ekonomiprogrammet inriktning ekonomi, Campus VR

Ung Företagsamhet

 

På VRG får eleverna som läser ekonomiprogrammet inriktning ekonomi under sitt sista år på gymnasiet starta, driva och avveckla ett företag, inom ramen för Ung Företagsamhet. Företagens affärsidéer bestämmer eleverna själva och med de kunskaper de fått i sina ekonomiska kurser under sin gymnasietid är de väl rustade att använda sina entreprenöriella förmågor i praktiken.

Skärmavbild 2021-02-18 kl. 11.39.09

Ansök


För att ansöka till det här programmet, gå till Gymnasieantagningen och registrera dig!

Tillgängligt på dessa skolor

VRG Djursholm
Viktor Rydbergs väg 29, 182 62 Djursholm

08-622 21 10

VRG Campus Viktor Rydberg
Frejgatan 30, 113 49 Stockholm

08-622 21 50

VRG Sundbyberg
Landsvägen 66, 172 65 Sundbyberg

070-828 16 31

Vad gör jag nu?

Utforska skolorna

Det här programmet har flera inriktningar. Kanske kan du läsa ett annat program med den inriktning du är intresserad av? Utforska vilka kombinationer stiftelsens skolor erbjuder, läs intervjuer med lärare och elever och besök framförallt Öppet Hus för att få en känsla för vilken skola som passar dig!

Läs mer

Vi använder tredjepartscookies för vår hemsida i syfte att analysera och förbättra upplevelsen på hemsidan och lära oss mer om våra användare. Genom att använda vår webbplats godkänner du användningen av cookies på det sätt som beskrivits.

Ok