Den planerade föreläsningen med Christel Åkerman kunde inte äga rum som planerat. Då spelade ekonomiläraren Matilda Storm in en intervju, som eleverna digitalt fick ta del av- och arbeta med.

2020-05-19

Matilda Storm är ekonomilärare på VRG Sundbyberg och hade planerat in en extern föreläsning med den tidigare vice verkställande direktören på Skanska, Christel Åkerman. När den rådande situationen omöjliggjorde ett fysisk besök, fick föreläsningen spelas in och eleverna på ekonomiprogrammet i kursen företagsekonomi fick ta del av föreläsningen digitalt. ”Jag spelade in en intervju med Christel på ungefär 20 minuter, där hon fick berätta om hennes syn på hållbarhet”, berättar Matilda.

Eleverna fick se den inspelade intervjun och höra om hur ett stort bolag som Skanska arbetar med hållbarhet, som var Christel Åkermans ansvarsområde i koncernledningen. Därefter fick eleverna skriva varsin fråga till Christel och 10 av frågorna fick eleverna sedan skriftligt svar på. 

Flera av eleverna undrade vilket av FN:s 17 globala mål som Christel tycker är viktigast för ett företag att jobba med ”Jag skulle säga att om ett bolag bara jobbar med ett av FN:s 17 globala mål så är det generellt för lite. FN:s 17 globala mål skall ses som en helhet som krävs för att göra världen bättre. För ett bolag handlar det om, inom ramen för det bolaget gör, att se var det går att påverka FN:s 17 globala mål. Det som är positivt kan man göra mer av och det som är negativt kan man göra mindre av. Det handlar om att sätta det bolaget gör, i relation till världens agenda”, svarade Christel Åkerman.

Vill du se ett utdrag av Matilda Storms intervju med Christel Åkerman? Kolla här!

Christel Åkerman, tidigare vice VD Skanska (Bildkälla: Skanska)
Matilda Storm, ekonomilärare på VRG Sundbyberg

Dela inlägg

Vi använder tredjepartscookies för vår hemsida i syfte att analysera och förbättra upplevelsen på hemsidan och lära oss mer om våra användare. Genom att använda vår webbplats godkänner du användningen av cookies på det sätt som beskrivits.

Ok