Elever och lärare från VRG Djursholm medverkar i UR's nya programserie The Great Debate. Programmets avsikt är att uppmuntra fler engelskalärare till debatter i undervisningssammanhang.

2019-11-20

I många engelskspråkiga länder finns en stark och lång tradition av att engagera sig i debattlag, tala inför publik och att medverka i stora debatt turneringar.

Nu kommer fenomenet till Sverige med intention att uppmuntra engelskalärare att inkludera fler debatter i undervisningen. I fyra avsnitt får sex svenska gymnasieungdomar i två olika lag uppdelat i blått och rött, chansen att lära sig att debattera med hjälp av två amerikanska retorikexperter.

Amanda Svensson and Elinor Tandberg som medverkar i programmet är elever från VRG Djursholm från Samhällsvetenskap programmet, inriktning engelska. I juryn satt vår retorikerexpert Sue Tennander från VRG Djursholm tillsammans med svenska landslagets debattcoach.

the-great-debate-vrg-djursholmProduktionen inleddes på initiativ av en producent på UR som har varit student på VRG Djursholm. The Great Debate hade seriestart 5/11 på SVT2 kl 22:45 och sänds under fyra tisdagskvällar, samt tillgängliga här.

Länktips

Dela inlägg

Twitterflöde

Vi använder tredjepartscookies för vår hemsida i syfte att analysera och förbättra upplevelsen på hemsidan och lära oss mer om våra användare. Genom att använda vår webbplats godkänner du användningen av cookies på det sätt som beskrivits.

Ok