Elever som går naturprogrammet särskilt variant bild och form på VRG Odenplan ställer traditionsenligt ut sina alster. Årets vårutställning har anpassats efter rådande omständigheter och sker därmed digitalt.

2020-05-15

Välkommen in till Viktor Rydbergs gymnasium Odenplans digitala vårutställning!

Eleverna i årskurs 1 har enskilt fått välja tema och därefter valt material och motiv.

Eleverna i årskurs 2 ställer ut den första halvan av sitt ettåriga projekt med temat ”Toska”.

Eleverna i årskurs 3 har under vårterminen fokuserat på design, men även på intagningsprov för de som söker till universitet där detta efterfrågas.

”När vi ställde om till distansundervisning för två månader sedan, fanns en del oro bland bild-eleverna att de inte skulle kunna göra lika bra konstverk på distans och att de inte skulle få någon publik. Den oron tog vi då i handen och sa att vår avsikt är att vara så kreativa i den här nya utmanande situationen att vi kommer kunna skapa något ännu bättre än under helt vanliga omständigheter. Det tycker jag vi har lyckats med och tack vare att ungdomarna är så erfarna i internets spelvärldar har vi nu fått en utställningslokal som är mycket rymligare än vi brukar ha och som når en långt större publik”, berättar bildläraren Nina Wedborn.

För dig som vill utforska den digitala vårutställningen själv, besök Artsteps.com. Du kan även gå på en ”guidad tur” i den digitala utställningshallen genom att titta på filmen!

Vi använder tredjepartscookies för vår hemsida i syfte att analysera och förbättra upplevelsen på hemsidan och lära oss mer om våra användare. Genom att använda vår webbplats godkänner du användningen av cookies på det sätt som beskrivits.

Ok