Stiftelsens grundare och styrelseledamot Louise Ankarcrona medverkade i Entreprenörkapforums seminarium om hur skolentreprenörer bidrar till Sveriges roll som kunskapsnation.

2020-01-08

Måndag 9 december anordnade Entreprenörskapsforum ett seminarium om hur skolentreprenörer bidrar till Sveriges roll som kunskapsnation. Medverkade gjorde Stiftelsens grundare och styrelseledamot Louise Ankarcrona, som bland annat lyfte att ett kreativt klimat är viktigt för pedagogisk förnyelse.

Hon berättade vidare att vi friskolor är bra på att framhäva den unika elevens kompetens och kreativitet men inskränkande regelkrav är ett vanligt hinder. Dessutom är Louise skeptisk till den ensidiga jakten på bra betyg, bland elever överlag, istället för strävan efter kunskap. Detta bland annat på grund av den påföljande betygsinflation det skapar.

Ulla-Hamitlon-och-Louise-Ankarcrona

Medverkade gjorde även bland andra Ulla Hamilton – VD Friskolornas riksförbund, Khashayar Farmanbar – kommunalråd i Nacka (S) och Kristina Axén Olin – Riksdagsledamot (M).

Lyssna på seminariet i sin helhet här. Louise medverkar 29 minuter in i seminariet.

Dela inlägg

Twitterflöde

Vi använder tredjepartscookies för vår hemsida i syfte att analysera och förbättra upplevelsen på hemsidan och lära oss mer om våra användare. Genom att använda vår webbplats godkänner du användningen av cookies på det sätt som beskrivits.

Ok