Kärleksveckan på VRG Djursholm bestod bland annat av sex- och samlevnad på alla lektioner kopplat till respektive ämne, mat i kärlekens tecken, föreläsningar - och en genomgående varm och kärleksfull stämning på hela skolan. Kurator Erica Hebbe berättar här om den årliga Kärleksveckan.

2020-02-21

För andra året i rad var det temavecka på skolan och detta år var eleverna mer engagerade än tidigare, vilket såklart gjorde den ännu bättre! Syftet med veckan är att stärka sex- och samlevnadsundervisningen, skapa en stämning på skolan som inspirerar till samtal om såväl relationer, känslor, värderingar etc.

Under veckan inledde lärarna lektionerna med minst 15 minuter sex- och samlevnad kopplat till sitt ämne och inte sällan blev det längre då elevernas engagemang satte fart på känslor och diskussioner. Lärarna tog upp saker som kärlekens kemi, analyser över sexistisk reklam, transhistoria, internationell sex- och samlevnad, analys av kärlekslåtar, statistik över löneskillnader – och en mängd olika perspektiv. Kreativiteten hos lärarna visste inga gränser!

Utöver lektionstid fick eleverna en föreläsning av Manne Forssberg som bland annat pratade om könsnormer, porr och samtycke. Vi hade även besök av Ungdomsmottagningen, barnmorskor från MamaMia, skattjakt, kramrutor, pussbänkar, kärlekstunnel/korridor, infolappar på toaletter och mycket mycket mer. Såväl elevkårens som skolans Instagram hade olika viktiga teman varje dag och varje dag gömdes ett antal goodiebags åt eleverna. De var fyllda med mörk choklad, kondomer, häften om onani och könssjukdomar, passionsfrukter, tipser på poddar, filmer med mera.

Biblioteket hade blackout-poetry samt filmvisning i aulan och matsalen hade en kreativ meny under veckan där elever och personal bland annat bjöds på “Kärlekstörstande pannbiffar”, “Lins & morotsbiffar samtycker till ajvarmajo och basmatiris” och “Asexuell schnitzel”. Dessutom fick alla kärleksmums.

Veckan var fylld av aktiviteter och skolan var dekorerad på en rad olika sätt vilket bidrog till en varm stämning. Eleverna uppskattade att komma in i skolan som hade musik i högtalarna, och ibland bjöds det på smoothies eller en möjlighet att få ett nummer till någon som ville gå på date. En viktig och värdefull vecka som är uppskattad av såväl elever som lärare!

Stort tack till alla engagerade lärare och elever på VRG Djursholm som bidragit till en fantastisk kärleksvecka. Kärlek, i många olika former, har fått stå i fokus lite extra denna vecka.

Dela inlägg

Twitterflöde

Vi använder tredjepartscookies för vår hemsida i syfte att analysera och förbättra upplevelsen på hemsidan och lära oss mer om våra användare. Genom att använda vår webbplats godkänner du användningen av cookies på det sätt som beskrivits.

Ok