Låten i uppgiften på spanskalektionen inspirerade eleverna på musikprofilen att på musiklektionen repa in ett framförande. Ämnesövergripande samarbete när det är som lättast, eftersom samma lärare undervisar i båda ämnena och nappade på elevernas idé.

2020-10-02

Under en spanskalektion i åk8 spelade Kristin Tossavainen, lärare i spanska och musik på VRS Vasastan, upp låten El mismo sol av Álvaro Soler för eleverna. “Den har en väldigt fin text som handlar om att vi alla lever under samma sol, att vi ska ta hand om varandra eftersom vi alla ska leva tillsammans och göra det bästa av det”, berättar Kristin. 

En elev inspirerades av låten och under en musiklektion ville hon jobba vidare med låten. Sagt och gjort tog använde Kristin den givna möjligheten att jobba ämnesövergripande – i sina egna ämnen. De intresserade eleverna fick repa låten under musiklektionen och när det sedan var dags för spanskalektion var det uppspel för de övriga eleverna i blandgruppen som läser spanska. Efter uppspelet fick gruppen se en lyrics-video på Youtube och prata om vad de förstod av låtens text.   

“Nu var det dessa elever som spelade upp en låt, men detta skulle kunna bli en återkommande grej där hela klassen får öva in en sång som elever på musikprofilen kan kompa”, funderar Kristin. 

Lyssna gärna på elevernas version av El mismo sol

 

Dela inlägg

Kristin Tossavainen, lärare i spanska och musik på VRS Vasastan

Länktips

Vi använder tredjepartscookies för vår hemsida i syfte att analysera och förbättra upplevelsen på hemsidan och lära oss mer om våra användare. Genom att använda vår webbplats godkänner du användningen av cookies på det sätt som beskrivits.

Ok