Vi är en av de äldsta kommitteerna på Viktor Rydberg Djursholm med ungefär 70 medlemmar. Det är en öppen kommitte vilket innebär att vem som helst på skolan är välkommen att bli medlem.

2020-01-12

Arbetet under åren har varierat med allt från fikaförsäljningar till julklappsinsamlingar. I år har styrelsen valt att fokusera på handlingar snarare än rena insamlingar av pengar samtidigt som ett litet kapital självklart är en förutsättning för att  verksamheten ska fungera. I den nuvarande styrelsen är alla årskurser samt program på skolan representerade och varje år väljs nya styrelsemedlemmar in i takt med att de gamla tar studenten.

Community Outreach Committee på VRG DjursholmCommunity Outreach Committee på VRG Djursholm

Varje tisdag under hösten har vi varit i Rinkeby och arbetat som läxhjälpare för Röda Korset. Detta har vi gjort som en grupp från kommitten där en del medlemmar deltagit endast något enstaka tillfälle samtidigt som några är där varannan, nästan varje, vecka. Frivilligarbetet har varit en betydelsefull och lärorik erfarenhet och vi hoppas att dessa insatser fortsätter även i vår.

På initiativ av en styrelsemedlem, som hade anordnat en liknande insamling under utbytesåret i USA, ställde vi efter höstlovet ut en insamling av hygienartiklar. Där kunde alla lämna hygienartiklar som exempelvis tagits med efter en hotellvistelse. Detta lämnades sedan till kvinnojouren tillsammans med ytterligare hygienartiklar inköpta för pengar som samlats in vid en fikaförsäljning. Eftersom detta var uppskattat planerar vi att ha en liknande insamling efter sport- och påsklov.

Community Outreach Committee på VRG Djursholm

Under december ställer vi varje år ut en julklappsinsamling på skolan som vi sedan lämnar till ett flyktingboende i Danderyd. Den 16 december anordnade vi även en julklappsverkstad under skoltid där alla elever på skolan var välkomna att slå in julklappar, fika och lyssna på julmusik med oss i kommitten. Vi samarbetade med traditionssällskapet och det var roligt att det blev så mycket julstämning på skolan.

Community Outreach Committee på VRG DjursholmCommunity Outreach Committee på VRG DjursholmCommunity Outreach Committee på VRG Djursholm

Utöver detta har vi haft en medlemsträff i höst samt en fikaförsäljning där de insamlade pengarna gick till hygienartiklar och till julklappar. I vår planerar vi även att anordna en klädbytar/klädinsamlingsdag där alla elever på skolan är välkomna att byta eller skänka bort de kläder man inte använder. Detta är både bra ur ett miljöaspekt men även att kläder som inte används kan komma till nytta i någon annans händer.

Vi hoppas självklart att kommitten lever kvar på skolan långt efter att alla i styrelsen tagit studenten.

Följ gärna vårt arbete på instagram:

@communityoutreachdjurs 

 Community Outreach Committee på VRG Djursholm

Dela inlägg

Twitterflöde

Vi använder tredjepartscookies för vår hemsida i syfte att analysera och förbättra upplevelsen på hemsidan och lära oss mer om våra användare. Genom att använda vår webbplats godkänner du användningen av cookies på det sätt som beskrivits.

Ok